Xiaomi pregătește Redmi Note 8 în ediție 2021, echipată cu un chipset mai rapid

21.05.2021
Xiaomi pregătește Redmi Note 8 în ediție 2021, echipată cu un chipset mai rapid

Lansat în luna august 2019, Redmi Note 8 a fost unul dintre cele mai bine vândute telefoane Xiaomi, motiv suficient pentru relansarea acestuia în ediție 2021.

Sărbătorind livrarea a 25 milioane de unități Redmi Note 8, Xiaomi anunță relansarea acestui model foarte reușit, echipat cu un chipset de generație recentă.

Astfel, dacă modelul de debut folosea chipsetul Snapdragon 665, ediția 2021 face trecerea la soluția MediaTek Helio G85, cu performanțe semnificativ îmbunătățite mai ales la departamentul jocuri Android.

Deși păstrează acumulatorul de 4000 mAh folosit anterior, Redmi Note 8 2021 schimbă implementarea Qualcomm QuickCharge cu viteză ”standard” de 18W pentru o soluție MediaTek care acceptă 22.5W prin cablul USB-C. Diferența nu va fi majoră, dar sesizabilă și cu minime efecte adverse asupra acumulatorului Li-polymer.

Restul configurației rămâne în mare parte neschimbată, noul model Redmi păstrând camera foto cu senzor principal de 48MP, asistată cu senzor ultra-wide de 8MP și camere macro + DoF a câte 2MP fiecare. Camera frontală rămâne și ea cu rezoluția de 13MP.

Totuși, putem aștepta ca Xiaomi să renunțe la vechea echipare de bază, cu 32GB stocare internă și 3GB memorie RAM, pornind de la nivelul următor: 64GB+4GB.

Probabil că Xiaomi va livra noua versiune Redmi Note 8 2021 în aceleași regiuni ca și modelul de debut, prețurile la vânzare și detaliile exacte urmând să fie comunicate în curând.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult