Xiaomi pregăteşte smartphone-ul Mi 5S, echipat cu Snapdragon 821

13.09.2016
Xiaomi pregăteşte smartphone-ul Mi 5S, echipat cu Snapdragon 821

Xiaomi pregăteşte lansarea unui nou smartphone high-end, probabil pentru această toamnă. Este vorba despre modelul Mi 5S, primul său dispozitiv care va adopta chipsetul Snapdragon 821. Acesta a fost depistat în baza de date AnTuTu. Noul smartphone nu va ieşi din tiparele modelelor mai vechi, însă va veni cu performanţă superioară şi va putea concura în termeni de performanţă cu smartphone-urile care urmează să fie lansate în această toamnă.

Mi 5S de la Xiaomi pare să fie doar un simplu upgrade de performanţă al modelului Mi 5. În timp ce face tranziţia la modelul de chipset Snapdragon 821 de la Qualcomm, care pare să fie momentan doar o versiune puţin îmbunătăţită a lui 820, telefonul păstrează display-ul Full HD cu diagonală de 5,15”. Telefonul vine echipat cu 6 GB memorie RAM, 256 GB spaţiu de stocare intern, cameră foto de 16 megapixeli şi un acumulator de 3.490 mAh.

Pe hârtie totul sună foarte bine, însă Xiaomi încă nu a trecut interfaţa sa proprietară, MIUI, pe Android 7.0. Mi 5S va fi lansat tot cu Android 6.0 Marshmallow, probabil anul viitor aducând de la sine şi update-ul la Nougat. Este curios însă faptul că nu a fost adoptat un display cu panou QHD, asemeni principalilor concurenţi, Xiaomi preferând probabil autonomie în detrimentul calităţii imaginilor afişate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult