Xiaomi Redmi Note 4 se lansează în China cu hardware puternic la un preţ foarte mic

25.08.2016
Xiaomi Redmi Note 4 se lansează în China cu hardware puternic la un preţ foarte mic

În ciuda faptului că popularitatea dispozitivelor Xiaomi a scăzut în China, compania cotinuă lansarea de smartphone-uri bine dotate şi foarte accesibile. Redmi Note este una dintre cele mai bine vândute serii de telefoane produse de compania chineză, iar Redmi Note 4 doreşte să continue tradiţia stabilită cu modelele precedente. Acesta va ajunge foarte curând pe piaţă, oferind hardware high-end, construcţie metalică şi un preţ neaşteptat de mic.

Xiaomi Redmi Note 4 nu schimbă display-ul de 5,5” cu rezoluţie Full HD, prezent pe modelul de anul trecut, însă vine cu sticlă 2.5D (curbată pe margini), pentru a oferi o experienţă tactilă mai plăcută. Hardware-ul care se găseşte în carcasa din aluminiu este însă surprinzător. În locul procesorului MediaTek octa core din trecut, Xiaomi a pus modelul deca-core Helio X20, care beneficiază de două nuclee Cortex-A72 la 2,1 GHz, patru nuclee A53 la 1,8 GHz şi patru nuclee A53 la 1,4 GHz.

Acesta este echipat cu 3 GB memorie RAM, 16 sau 64 GB spaţiu de stocare, o cameră foto de 13 megapixeli şi unui acumulator generos cu capacitate de 4.100 mAh. Desigur, noul Redmi Note 4 vine echipat cu un senzor de amprentă, asemeni predecesorului său, iar cel mai nou sistem de operare de la Xiaomi, MIUI 8, vine pre-instalat pe toate modelele.

Xiaomi Redmi Note 4 va ajunge în magazinele din China pe data de 26 august. Modelul de 16 GB va fi vândut la preţul de 899 yuan, echivalent cu 135 de dolari, în timp ce varianta cu 64 GB va costa 1.199 yuan, adică 180 de dolari americani. Nu au fost oferite detalii despre disponibiliatatea în alte regiuni, însă de obicei smartphone-urile Xiaomi ajung şi în Europa la scurt timp după lansare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult