Primele imagini reale cu Galaxy S21: camere mari, ecrane nu foarte curbate

08.12.2020
Primele imagini reale cu Galaxy S21: camere mari, ecrane nu foarte curbate

Seria de smartphone-uri Galaxy S21 va debuta, cel mai probabil, pe la începutul anului 2021, zvonurile plasând lansarea în luna ianuarie, cu o lună mai devreme decât în anii precedenți. Astfel, încep să apară din ce în ce mai multe detalii despre noile telefoane Samsung. Astăzi avem o serie de fotografii neoficiale, dar care par a fi reale, care prezintă două aspecte importante ale noilor modele: sticla care protejează ecranul și spatele, cu tot cu modulul de cameră, cu design neobișnuit.

Ecranele de pe Galaxy S21 nu mai sunt așa curbate

În primul rând avem panourile de sticlă care protejează ecranele OLED ale modelelor Galaxy S21. Ice Universe, un leaker cunoscut de pe Twitter (și mai nou Instagram), a publicat o fotografie în care susține că prezintă cele trei modele de protecție care vor fi folosite pe seria S21. Avem un S21 standard, un S21+ și modelul de top, S21 Ultra.

Diagonala crește pentru modelul de bază, de la 6,1 la 6,3”, în timp ce marginile negre din jurul ecranului scad puțin în dimensiuni. Nu se vede foarte clar în fotografie, însă modelul standard, cel mai mic, pare să aibă un ecran plat, în timp ce modelele Galaxy S21+ și S21 Ultra par să folosească un ecran curbat subtil la margini.

Galaxy S21 sticla

Dacă ne uităm la seriile S20 și Note20, Samsung pare să limiteze curbura de pe lateralele telefoanelor, iar pe anumite renunță complet. modelele Note20 standard și S20 FE folosesc ecrane plate.

Modulele de cameră sunt mult mai mari, cu formă ciudată

În cele din urmă, avem primele fotografii reale cu spatele dispozitivelor. În acest caz avem doar două dintre variante. Pe de-o parte avem Galaxy S21+, cu un modul de cameră mai mic, echipat cu trei senzori și un Galaxy S21 Ultra, cu un sistem care folosește patru senzori.

Design-ul pare să fie acela pe care îl știm, cu un modul de cameră din sticlă, care se continuă pe lateralele dispozitivelor. De altfel, avem deja și informații despre specificațiile acestor camere. Modelul Galaxy S21+ (și probabil și S20 Standard) va folosi doi senzori de 12 megapixeli (wide și ultra-wide) și o cameră cu zoom de 64 megapixeli care va face zoom 3x prin crop pe senzor, la fel ca seria S20. De fapt, specificațiile par să fie aceleași între generații.

Pe Galaxy S21 Ultra, în schimb, putem vedea câteva noutăți. În primul rând, avem un modul laser, folosit și pe Galaxy Note20 Ultra, care va ajuta la focalizare pe camera principală. Aceasta din urmă va folosi un senzor de 108 megapixeli, în timp ce camera ultra-wide pare să fie aceeași ca pe modelele inferioare, cu senzor de 12 megapixeli. Celelalte două camere folosesc senzori de 10 megapixeli, unul pentru zoom 10x optic cu obiectiv periscopic, și unul cu un zoom intermediar, probabil 2 sau 3x.

Un alt detaliu interesant, evidențiat de această fotografie este sticla mată, prezentă pe ambele modele.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult