Xiaomi pregăteşte un smartphone cu ecran de 4,3″ şi chipset Snapdragon 820

02.06.2016
Xiaomi pregăteşte un smartphone cu ecran de 4,3

Se pare că Apple a reaprins interesul pentru telefoanele mici după lansarea lui iPhone SE în urmă cu doar câteva luni. Deja au apărut zvonuri şi chiar imagini cu un smartphone Xiaomi de dimensiuni reduse, dar cu specificaţii de top, numai bun să intre în concurenţă directă cu modelul de la Apple. Momentan nu ştim cum se numeşte şi nici când va fi lansat, însă avem destule informaţii pentru a ne face o idee despre poziţionarea sa pe piaţă.

Noul smartphone de la Xiaomi a apărut pe reţeaua de socializare din China Weibo, unde a fost surprins într-o fotografie spion. Acesta este echipat cu un display de 4,3” cu rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli), 3 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare şi o cameră principală de 13 megapixeli. În comparaţie, iPhone SE vine cu un display de 4”  cu rezoluţie 1136 x 640, 2 GB memorie RAM şi o cameră foto de 12 megapixeli, fără stabilizare optică.

În termeni de design, noul Xiaomi nu pare să fie foarte diferit faţă de modelele precedente. Nu este tocmai clar dacă partea din spate va fi realizată din plastic sau din metal, însă probabil că la preţul la care va ajunge pe piaţă, oricare dintre opţiuni ar fi bine venită. Se zvoneşte că preţul acestui terminal va fi undeva în jurul a 1799 yuan, adică 272 de dolari americani.

Luând în considerare hardware-ul inclus în acest telefon, la acest preţ cu greu vom putea găsi alte telefoane apropiate la capitolul performanţă la un preţ similar.

Citeşte şi Aplicaţiile Microsoft vor veni pre-instalate pe dispozitivele Xiaomi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult