Xiaomi pregătește un telefon cu încărcare rapidă la 200W. Ar putea fi Mi 11 Ultra sau Mi MIX 4

09.03.2021
Xiaomi pregătește un telefon cu încărcare rapidă la 200W. Ar putea fi Mi 11 Ultra sau Mi MIX 4

Zilele trecute, Nubia anunța Red Magic 6 Pro, un smartphone cu încărcare rapidă la 120W, care se încarcă complet în mai puțin de 15 minute. Deja în ultimii ani am trecut de la încărcare rapidă la 10W până la o putere de încărcare între 40 și 65W pentru modelele de top, iar anul acesta se pare că mai multe modele vor depăși 100W. Se pare însă că Xiaomi pregătește o încărcare și mai rapidă, de 200W, pentru un model care ar putea debuta în 2021.

Încărcarea la 120W abia ajunge pe piață și deja Xiaomi vrea să dubleze puterea, la peste 200W

Digital Chat Station, celebrul cont de Weibo care oferă informații despre smartphone-uri nelansate încă, spune că Xiaomi este pe cale să lanseze un smartphone cu încărcare la viteză dublă față de maximum atins în prezent. Având în vedere că un telefon cu baterie de 4.500 mAh, precum Red Magic 6 Pro, se încarcă în puțin peste 12 minute la 120 W, modelul Xiaomi, care se zvonește că va folosi un acumulator de 5.000 mAh, ar putea să se încarce la 200W în mai puțin de 10 minute.

În prezent, sunt doar trei smartphone-uri care permit încărcare la peste 100W, unul fiind chiar Xiaomi Mi 10 Ultra, lansat în toamna anului trecut. Celelalte modele sunt Red Magic 6 Pro, anunțat de curând și modelul de top iQOO 7, care este în prezent pe primul loc în clasamentul celor mai performante smartphone-uri realizat de AnTuTu.

Având în vedere obiceiurile de lansare ale companiei din ultima perioadă, modelul pe care îl menționează Digital Chat Station ar putea fi chiar un Xiaomi Mi 11 Ultra, model pe care îl așteptam ceva mai devreme. Mesajul sugerează însă că acest telefon ar putea veni abia în cea de-a doua jumătate a anului.

O altă posibilitate ar fi următorul smartphone din seria Mi MIX, pe care Xiaomi l-a promis încă de anul trecut. Reprezentanții companiei au spus că vor aduce această serie înapoi pe piață atunci când vor avea tehnologii noi de demonstrat. Ultima versiune, Mi MIX Alpha, cu ecran pe toate părțile a fost eventual abandonat în stadiul de concept funcțional, chiar dacă inițial era programat să fie lansat pe piață la un preț prohibitiv.

via GizChina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult