Xiaomi promite un telefon echipat cu un senzor de amprentă pe jumătate din suprafaţa ecranului

16.01.2019
Xiaomi promite un telefon echipat cu un senzor de amprentă pe jumătate din suprafaţa ecranului

Smartphone-urile cu senzor de amprentă sub display au debutat în 2018, însă această nouă tehnologie necesită puţin mai multă precizie din partea utilizatorilor pentru deblocare. Spre diferenţă de un buton cu senzor de amprentă dedicat, sau un senzor pe partea din spate a dispozitivului, pe ecran nu ai răspuns tactil atunci când degetul este în poziţia corectă. Xiaomi demonstrează însă noua sa tehnologie de deblocare integrată în display, care permite poziţionarea degetului pe o suprafaţă mult mai mare a acestuia.

Preşedintele şi co-fondatorul Xiaomi, Lin Bin, a publicat pe contul său de Weibo un clip în care este prezentat un nou senzor de amprentă integrat în display. Acesta este de dimensiuni mari şi poate permite deblocarea dispozitivului în mai multe locuri pe ecran, în general acestea fiind spre centrul dispozitivului. Tehnologia nu este obligatoriu nouă, însă compania chineză spune că va putea livra un dispozitiv care să o folosească începând de anul acesta.

În 2018 la Mobile World Congress, Vivo a prezentat un concept de smartphone numit Apex. Acesta folosea un senzor de amprentă similar, care acoperea 1/3 din întregul ecran. Acel dispozitiv concept s-a transformat în Vivo NEX, care a fost livrat însă cu un simplu senzor obişnuit în ecran, care putea fi deblocat într-un singur punct.

Clipul Xiaomi demonstrează însă tehnologia pe un dispozitiv similar cu un Xiaomi Mi 8, care poate fi deblocat într-o zonă de 5 x 2,5 cm pe suprafaţa ecranului. De altfel, înregistrarea amprentei este foarte rapidă, fiind necesară doar o singură apăsare pe suprafaţa ecranului timp de 2 secunde. Integrarea unui astfel de senzor de amprentă ar putea ajuta utilizatorii să deblocheze telefonul mai uşor, fără să se uite obligatoriu la zona de pe ecran pe care o ating.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult