Xiaomi Redmi 12, confirmat cu noi imagini de prezentare și detalii tehnice

10.06.2023
Xiaomi Redmi 12, confirmat cu noi imagini de prezentare și detalii tehnice

Xiaomi pregătește Redmi 12, o versiune și mai performantă a modelului Redmi 12C deja lansat pentru piața din România, prevăzut cu încărcare rapidă de 18W și un chipset mai performant.

Dezvăluit în luna decembrie, Redmi 12C avea ca principal dezavantaj încărcarea plafonată la viteză de 10W, ducând la aproape trei ore timpul de așteptare pentru încărcare completă. Noua versiune rezolvă această problemă prin includerea unui sistem de încărcare la 18W, scurtând la mai puțin de o oră timpul de încărcare 0-80%.

Ceva mai scump decât modelul 12C, Redmi 12 îmbunătățește și designul exterior, substituind ecranul decupat după modelul „picătură” cu unul perforat, amintind de modelul Redmi 12 Note. În loc de chipsetul Helio G85, ne alegem cu versiunea ușor îmbunătățită Helio G88, asistat cu 4GB memorie RAM RAM și 128GB stocare internă, care va putea fi suplimentată prin adăugarea unui card microSD.

Substanțial îmbunătățit față de modelul anterior, ecranul LCD de 6.79 inch folosește rezoluție Full HD și rată de refresh la 90Hz.

Constrânsă de un buget limitat, camera foto de 50MP nu lasă loc de așteptări prea mari în condiții de lumină redusă, dar ar putea livra poze surprinzător de bine detaliate în vacanțele pe litoral. Cu rezoluție de 8MP, camera frontală este numai bună pentru apeluri video și live-uri ad-hoc, însă nu este cea mai bună soluții pentru poze selfie.

Xiaomi pare că va oferi noul Redmi 12 la un preț apropiat sumei de 200 dolari. Versiunile de culoare pregătite sunt alb, negru și alb/argintiu, toate în carcasă cu finisaje din plastic.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult