Xiaomi va anunța un telefon cu chipset proprietar săptămâna viitoare. Ar putea renunța la Snapdragon 888

26.03.2021
Xiaomi va anunța un telefon cu chipset proprietar săptămâna viitoare. Ar putea renunța la Snapdragon 888

Marii producători de pe piața de smartphone-uri operează diferit față de restul industriei. Apple, Samsung și Huawei nu folosesc tradițional chipset-uri de la companii partenere, preferând să își dezvolte propriile soluții, realizate în funcție de necesitățile fiecărei companii. În timp ce unele eforturi sunt mai fericite decât altele, în general, dispozitivele iPhone, Galaxy și Huawei sunt mai bine optimizate din punct de vedere software și hardware decât concurența din piață. Iar asta dorește și Xiaomi să facă, sugerând că următoarele sale dispozitive de top ar putea fi echipate cu un chipset proprietar.

Xiaomi va prezenta un telefon cu chipset proprietar

Xiaomi nu este tocmai o companie străină de astfel de eforturi. În 2017, Xiaomi a dezvoltat chipset-ul Surge S1, care a fost folosit pe modelul mid-range Mi 5C. Acesta a fost însă doar un experiment și se pare că au trecut încă patru ani până când Xiaomi are din nou curajul să vină cu un astfel de produs pe piață. Chiar dacă încă nu a anunțat oficial acest lucru, știm că săptămâna viitoare, pe 29 martie, compania plănuiește să dezvăluie noile sale dispozitive Mi 11 Pro/Ultra și un nou model Mi MIX.

Dacă Mi 11 Pro și/sau Ultra ar putea folosi aceeași platformă hardware precum Xiaomi Mi 11, modelul deja lansat cu Snapdragon 888, modelul Mi MIX ar putea fi unul cu adevărat special. Nu doar că reprezentanții companiei au vorbit în trecut că vor aduce înapoi acest brand când vor avea ceva inovator de prezentat, însă deja știm că acesta va fi primul care va folosi o lentilă cu lichid pentru camera principală, care va imita ochiul uman.

xiaomi weibo surge

Acesta ar putea fi și modelul care va folosi un nou chipset Xiaomi, întrucât acesta, alături de o nouă lentilă ar putea reprezenta adevărata inovație despre care vorbește compania. Cel mai probabil, însă, un nou chipset nu ar fi obligatoriu mai performant decât un Snapdragon 888. Ar putea în schimb oferi câteva capabilități proprietare, pe care Qualcomm nu le integrează în chipset-ul său.

Compania a publicat mai multe mesaje pe conturile sale de social media în care vorbește despre un „cip proprietar”, iar mesajele în limba chineză includ cuvântul „surge” (val mare) atunci când sunt traduse în engleză. De asemenea, imaginile includ valuri mari de apă.

Acum că și Xiaomi este un producător de smartphone-uri în top 3 mondial, era de așteptat că va face un astfel de pas, până la urmă. Companiile precum Apple și Samsung nu dezvoltă propriile cipuri doar pentru control asupra optimizărilor, însă și din punct de vedere financiar este mai ieftin să își producă propriile cipuri decât să cumpere produsul gata făcut de la parteneri. Atunci când sunt livrate volume mari de produse, de ordinul sutelor de milioane, reducerile de costuri de numai câțiva dolari per unitate se adună la niște sume mari.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult