Xiaomi va folosi „Meri”, un nou design de procesor pentru dispozitive mobile

17.10.2016
Xiaomi va folosi „Meri”, un nou design de procesor pentru dispozitive mobile

Urmând exemplul rivalului Huawei, Xiaomi va investi în dezvoltarea propriului design de procesor, care să motorizeze cel puţin o parte dintre gadgeturile companiei.

Investiţie cu bătaie lungă, nucleul „Meri” ar urma să reducă dependenţa companiei chineze de furnizorii tradiţionali (Samsung – Exynos, Qualcomm – Snapdragon), permiţând realizarea de chipseturi care folosesc mai puţine tehnologii licenţiate de terţi.

Deocamdată, informaţiile despre noul procesor Xiaomi cu design proprietar sunt doar la rang de zvonuri, detaliile concrete cum ar fi numărul de nuclee folosite lipsind cu desăvârşire.

Primele indicii despre existenţa unui produs funcţional par să fie o serie de imagini neoficiale ilustrând un smartphone Xiaomi Mi Note încă nelansat, echipat cu un GPU Mali-T860 şi CPU oferind performanţe la nivelul soluţiilor actuale bazate pe nucleul Cortex-A53 sau A57.

Astfel, dacă informaţiile actuale se confirmă, noul procesor „Meri” ar putea deservi în special dispozitive din gama inferioară de preţuri, cu performanţe la nivelul modelelor LG V10 sau Samsung Galaxy Note 4.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult