Xiaomi va lansa seria Redmi K60 înainte de sfârșitul anului

23.12.2022
Xiaomi va lansa seria Redmi K60 înainte de sfârșitul anului

Xiaomi a confirmat lansarea următoarei sale serii de dispozitive high-end din gama Redmi. În principal, modelele din seria K sunt alternative la versiunile de top Xiaomi, cu specificații similare, mici compromisuri și prețuri mult mai accesibile.  Sunt așteptate modelele K60 și K60 Pro, care vor integra  sisteme camere performante, cât și procesoare de top. Modelul superior va integra chiar și o cameră de tip periscop cu zoom, o premieră pentru această serie de produse.

Redmi K60 și K60 Pro vor fi două modele high-end cu prețuri mai accesibile

Data de lansare pentru seria Redmi K60 de la Xiaomi este stabilită pentru 27 decembrie la ora 19:00 în China. Telefoanele au fost deja depistate în magazine în cutiile oficiale, ceea ce sugerează că primii clienți ar putea să intre în posesia lor înainte de sfârșitul anului. Totuși, este greu de spus când vor ajunge modelele K60 și în Europa, având în vedere că aceste eveniment de lansare este dedicat exclusiv Chinei.

Imaginea care confirmă data de lansare dezvăluie o parte din design-ul unuia dintre modele. Redmi K60 va beneficia de un sistem de camere dreptunghiular, cu trei obiective, dintre care unul periscopic, camera principală va integra stabilizare optică, în timp ce în partea de sus poate fi observat un senzor infraroșu, pentru funcții de telecomandă. Xiaomi este una dintre ultimele companii care mai oferă așa ceva pe dispozitivele mobile.

Xiaomi Redmi K60

Apoi, putem observa faptul că spatele are o textură de tip „carbon”, însă aceasta este acoperită cu ceea ce pare a fi ori plastic transparent lucios, ori sticlă. Având în vedere că este vorba despre seria Redmi, probabil că este vorba despre plastic, pentru a reduce costurile de producție. Un alt detaliu interesant ar fi grila de difuzoare din partea de sus a dispozitivului, care sugerează că telefonul va beneficia de difuzoare stereo reale, nu de un difuzor pentru apeluri amplificat, așa cum oferă majoritatea producătorilor.

Diferența majoră dintre Redmi K60 și K60 Pro este așteptată la nivelul procesorului. În timp ce modelul de bază va folosi, cel mai probabil, chipset-ul Dimensity 8200 de la MediaTek, varianta Pro este așteptată cu Snapdragon 8+ Gen 1. Prețurile și restul de detalii vor fi dezvăluite săptămâna viitoare.

sursa: Weibo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult