Xiaomi va lansa un nou telefon-flagship în luna iulie, dezvoltat în parteneriat cu Leica

23.05.2022
Xiaomi  va lansa un nou telefon-flagship în luna iulie, dezvoltat în parteneriat cu Leica

Xiaomi confirmă oficializarea unei ”colaborări strategice pe termen lung” cu Leica, celebrul brand german urmând să optimizeze performanțele viitoarelor modele smartphone, la partea de fotografie. Anunțul vine chiar în timp ce un alt parteneriat Leica încheiat cu un mare brand smartphone a ajuns la final.

S-ar părea că seria Huawei P50, care a fost lansată la nivel global la începutul acestui an, a fost ultima familie de telefoane Huawei echipate cu lentile semnate de Leica: „Putem confirma că cooperarea dintre cele două companii s-a încheiat pe 31 martie”, a declarat un reprezentant Huawei către Android Authority ca răspuns la o întrebare trimisă prin e-mail.

Nelovit de sancțiuni economice cu ramificații internaționale și în plină expansiune, Xiaomi este cea mai nouă adiție pe lista brandurilor asiatice care include cu produsele proprii soluții de camere foto co-dezvoltate împreună cu specialiștii celebrului producător german de aparate foto, după Vivo, Nokia, Sharp, Huawei și Panasonic. Totuși, merită precizat că aplicarea brandului Leica pe următoarele modele de telefoane Xiaomi nu implică folosirea de lentile sau a altor componente furnizate de respectivul producător, ci doar că soluțiile tehnice respective sunt optimizate și aprobate de brandul german. Sau cel puțin, asta susține strategia de marketing.

Din păcate, în afara parteneriatului semnat, Xiaomi nu oferă detalii concrete despre viitorul flagship. Putem doar presupune că acesta va folosi cel mai în vogă chipset Qualcomm al momentului, Snapdragon 8+ Gen 1. Cât despre numele selectat, părerile sunt împărțite între Xiaomi 12 Ultra, ca și adiție cu minime modificări pentru actuala serie smartphone, respectiv Xiaomi 13. Însă a doua variantă pare mai puțin plauzibilă, actuala serie Xiaomi 12 urmând să aibă doar puțin peste 6 luni la momentul dezvăluirii noului model.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult