XOLO Win Q900s – cel mai uşor smartphone din lume cu sistem Windows Phone (UPDATE)

XOLO Win Q900s - cel mai uşor smartphone din lume cu sistem Windows Phone (UPDATE)

Ce faci când eşti un producător aproape necunoscut în lume şi vrei să-ţi faci rapid simţită prezenţa în piaţa ultra-competitivă a telefoanelor inteligente? Lansezi un produs cu specificaţii cel mai cel, sperând că vei atrage suficient de mult atenţia încât să nu cazi imediat în anonimat. XOLO Win Q900s este un astfel de exemplu, dispozitivul cerând titlul de cel mai uşor smartphone din lume.

Cel mai uşor, şi nu prea. În greutate de 100 grame, XOLO Win Q900s este de fapt surclasat de modelul Alcatel Idol Mini cu sistem Android, mai uşor cu 4 grame dar echipat cu ecran de 4.3”. Însă Q900s reuşeşte asta folosind o configuraţie cu ecran de 4.7”, protejat cu scut din sticlă Dragontrail. Chiar dacă greutatea este un detaliu menţionat de obicei doar în treacăt pe lista cu specificaţii, alegerea unui smartphone fiind decisă de alte aspecte cum ar fi capacitatea bateriei şi puterea procesorului, producătorul indian XOLO mizează fix pe acest detaliu, oferind un telefon mai uşor decât un exemplar iPhone 5S cu ecran de 4” (112 grame), măsurând doar 7.2mm grosime.

XOLO Win Q900s

Chiar dacă nu putem spune exact cât de bine închegată este carcasa realizată exclusiv din materiale uşoare, ştim că la interior se ascunde o configuraţie de nivel entry-level cu chipset Snapdragon 200 (CPU quad-core la 1.2GHz şi GPU Adreno 302), ajutată cu 1GB memorie RAM. Lista dotărilor continuă cu 8GB memorie internă expandabilă (slot microSD), două camere foto (8MP şi 2MP), respectiv conectivitate WiFi şi 3G. Fără prea mari pretenţii la capitolul autonomie, acumulatorul de 1800mAh este lăudat pentru abilitatea de a se încărca la 100% capacitate în mai puţin de 2 ore şi jumătate.

XOLO Win Q900s este disponibil cumpărătorilor din India pentru echivalentul a 200 dolari începând cu luna iulie. 

UPDATE: Telefonul XOLO Win Q900s este disponibil şi în ţara noastră la preţul de 699 Lei, în oferta Allview. Este vorba de modelul Allview Impera i.

Tags:
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult