UPDATE: Xperia 1 III, un flagship de 1.300 euro, ar putea primi un singur update de sistem

17.07.2021
UPDATE: Xperia 1 III, un flagship de 1.300 euro, ar putea primi un singur update de sistem

UPDATE: Sony susține că informațiile care au apărut în presa internațională nu sunt corecte. „Nu este corectă informația potrivit căreia Xperia 1 III va beneficia de o singură actualizare Android OS. Scopul nostru este să susținem Xperia 1 III prin cele mai recente actualizări Android pentru o perioadă de doi ani de la lansare, interval în care ne așteptăm să avem mai multe update-uri Android OS”, ne-au transmis reprezentanții Sony. Totuși, aceștia au admis că „situația poate varia în funcție de regiune”.


În ciuda faptului că telefoanele din gama Xperia de la Sony nu sunt foarte populare printre utilizatori, compania japoneză nu pare să renunțe la acestea. Totuși, în ciuda prețului ridicat și capabilităților premium ale dispozitivelor din gama Xperia 1, acestea nu se bucură de un suport software comparabil cu cel al telefoanelor echivalente din piață. De exemplu, Sony a confirmat că suportul software pentru cel mai nou smartphone high-end al său, Xperia 1 III, este de numai doi ani.

Sony oferă pe Xperia 1 III suport software demn de dispozitive mid-range

Xperia 1 III este un dispozitiv echipat cu un chipset Snapdragon 888, un ecran 4K OLED la 120 Hz și vine cu un sistem de camere unic, care integrează un zoom cu obiectiv periscopic, cu distanță focală variabilă. Cu eforturi de marketing mai mari și poate un preț ușor ajustat, acest model de la Sony ar trebui să fie unul dintre cele mai populare flagship-uri de pe piață. Totuși, compania nu pare să depună mari eforturi în acest sens, iar asta pare să ducă și la un suport limitat atunci când vine vorba despre actualizări.

Conform Droidapp.nl, care citează declarații de la Sony Olanda, Xperia 1 III este programat să primească un singur update major de sistem și doar doi ani de actualizări de securitate. Astfel, cel mai nou smartphone de top Sony primește suport echivalent cu unele dintre cele mai modeste dispozitive ale altor companii, cu prețuri de până 5-6 ori mai mici. În comparație, Samsung și OnePlus promit câte trei ani de actualizări de sistem și patru de securitate pe telefoanele lor de top.

Astfel, cei care erau deja dezamăgiți de prețul foarte înalt al telefoanelor Sony, au încă un motiv în plus să stea departe de ele. Fiind un smartphone lansat de curând, Xperia 1 III, vine din fabrică cu Android 11. Asta înseamnă că Android 12, care se lansează oficial peste doar câteva săptămâni, va fi singurul update major de sistem al acestui mode.

sursa: Droidapp

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult