Xperia 1 V apare în primele imagini „neoficiale”. Schimbările vor fi probabil la interior

13.02.2023

În ciuda faptului că telefoanele Sony Xperia nu mai sunt de mult în topurile vânzărilor, Sony nu pare să renunțe la această gamă de dispozitive. Începe să se vadă însă faptul că pentru producătorul japonez, lansarea în fiecare an a unui nou flagship nu este ceva foarte costisitor, întrucât design-ul acestor modele nu s-a schimbat încă de la debutul modelului Xperia 1 din urmă cu câțiva ani. Designul noului Xperia 1 V a scăpat pe internet și dacă nu am ști deja, am putea spune că este modelul Xperia 1 IV de anul trecut.

Xperia 1 V aduce puține schimbări vizibile la capitolul design

Așa cum ne-am obișnuit de câțiva ani deja, Sony va încerca să integreze în acest telefon cam toate tehnologiile noi, cu un accent special pus pe camerele foto. Dintr-un motiv sau altul, compania nu dorește să schimbe dimensiunile telefonului, care ar putea asigura performanță mai bună. Xperia 1 V rămâne un telefon foarte subțire și, probabil, la fel de ineficient atunci când vine vorba despre răcirea procesorului.

Desigur, noul procesor așteptat în acest model va fi cel mai performant din prezent, adică Snapdragon 8 Gen 2. Ecranul ar putea rămâne același model OLED la 120 Hz cu rezoluție 4K pe format 21:9, în timp ce memoria RAM ar putea crește de la 12 la 16 GB. În comparație, Samsung S23 și S23+ sunt livrate cu doar 8 GB memorie RAM.

Sony-Xperia-1-V-render-1-1536w-864h

Cel mai mare upgrade ar putea fi însă la nivelul camerelor. Camera principală ar putea urca de la 12 la 48 megapixeli, la fel ca iPhone 14 Pro, probabil folosind același senzor produs de Sony. Celelalte două camere sunt așteptate să rămână la 12 megapixeli, cu o a treia cameră de 12 megapixeli pe față.

La fel ca în anii precedenți, Xperia 1 V va fi livrat cu un senzor de amprentă în butonul Power, un buton de fotografii pe laterala din dreapta și un jack de căști de 3,5mm. Acesta rămâne astfel unul dintre ultimele flagship-uri compatibil cu astfel de căști fără un adaptor. Slot-ul pentru cartele SIM este în partea de jos, alături de port-ul USB-C.

Anunțul oficial ar putea veni spre sfârșitul lunii februarie, probabil cu ocazia Mobile World Congress 2023. Lansarea este așteptată prin vară.

sursa: GreenSmartphones

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult