Xperia 5 V, anunțat oficial. Cameră de top într-un format compact

01.09.2023
Xperia 5 V, anunțat oficial. Cameră de top într-un format compact

Sony lansează Xperia 5 V, echipat cu un senzor foto de ultimă generație Exmor T și ecran OLED de 6.1 inch (FHD+, 21:9), asistat cu difuzoare stereo orientate în față

Dacă Xperia 1 V este flagship-ul seriei de smartphone-uri Sony, Xperia 5 V este versiunea sa compactă, lăsată fără camera telephoto, dar cu același chipset Snapdragon 8 Gen 2 și autonomie superioară a bateriei. Astfel, telefonul poate fi folosit fără griji pe durata întregii zile pentru fotografiere, editare și vizualizare de conținut în mișcare, obținând până la două zile de autonomie în condiții de utilizare moderată.

Prezentată ca o alternativă competentă pentru camere point and shoot, Xperia 5 V oferă o gamă largă de funcții pentru fotografiere, cum ar fi randare avansată pentru portrete cu efect bokeh folosind inteligența artificială și o serie de moduri presetate de culoare, care le permit utilizatorilor să imprime pozelor orice atmosferă își doresc.

Este destul de clar că fotografia și filmarea sunt importante și pentru Xperia 5 V, telefonul integrând două camere foto pe partea din spate: cameră principală de 52MP același senzor de 1/1.35-inch ca și Xperia 1 V, secondat de cameră ultrawide de 12MP. Deși nu oferă filmare 8K, Sony este unul dintre puținii producători care permit 4K la 120 cadre pe secundă, rezultând clipuri slow motion la calitate extrem de mare. Camera duală permite utilizatorilor să se bucure de o experiență de fotografiere pe trei distanțe focale diferite – 16mm, 24mm și 48mm. Distanța focală 48mm este echivalentă cu un zoom optic 2x, în așa fel încât subiecții din imagine pot fi imortalizați la o dimensiune mai mare, fără afectarea calității imaginii.

Cu o capacitate de 5000 mAh, acumulatorul poate fi încărcat la viteza de 30W, Sony promițând 50% nivel de încărcare pentru 30 minute timp de așteptare.

La capitolul software pentru captură, Sony permite acum folosirea aplicațiilor Photo, Video și Cinema Pro și în mod portret, există un mod de focalizare „product showcase”, ca pe camerele de vlogging ZV de la Sony, profil de culoare S-Cinetone for Mobile, pentru culori „cinematice” și focalizare și expunere cu AI, similare cu cele de pe camerele dedicate ale companiei.

Sony recomandă acest telefon pentru vlogginng și se laudă cu stabilizare foarte bună, captură bună a vocii utilizatorului (putând selecta automat microfonul în filmare) și alte funcții necesare vloggerilor. Inclusiv captura de pe o cameră Sony Alpha este posibilă printr-un cablu HDMI-to-USB-C. Captura este limitată însă la rezoluție 1080p.

Pentru telefonul Xperia 5 V este disponibilă o carcasă specială (accesoriu optional), oferind funcționalitate de tip, sprijinind telefonul pe verticală și orizontală.

Cu 11 grame mai greu, puțin mai gros dar mai scund decât modelul anterior, Xperia 5 V este unul dintre puținele flagship-uri compacte nou lansate pentru această nișă de piață. Noul dispozitiv va fi disponibil pentru achiziție începând din luna Octombrie la un preț aproximativ de 4.700 Lei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult