Xperia X Performance este unul dintre cele mai performante smartphone-uri la capitolul fotografie

29.07.2016
Xperia X Performance este unul dintre cele mai performante smartphone-uri la capitolul fotografie

Sony a devenit unul dintre cei mai importanţi producători de senzori foto pentru smartpone-uri de pe piaţă. Compania vinde componente către majoritatea companiilor care produc telefone mobile, deci era de aşteptat ca şi produsele sale să ofere performanţă cel puţin egală cu ce a concurenţei. DxOMark este de părere că noul Xperia X Performance are una dintre cele mai bune camere foto de pe piaţă, fiind pus pe teren egal cu HTC 10 şi Galaxy S7 cu scorul cel mai mare de până acum: 88.

DxOMark este o autoritate în domeniul fotografiei, testând camera telefonului în toate scenariile posibilie pentru a găsi avantajele şi dezavantajele acesteia. La capitolul fotografie, camera de pe Xperia X Performance a atras atenţia prin focalizare foarte rapidă în orice condiţii de iluminare, expunere corectă şi balans de alb corecte, cât şi păstrarea detaliilor în cazul fotografiilor cu blitz. Dezavantajele au fost modul HDR care nu se activează automat în toate situaţiile în care este necesar, balansul de alb care poate să îşi piardă acurateţea în poze consecutive şi aberaţiile cromatice care pot apărea la marginea fotografiilor în anumite situaţii.

La capitolul filmare, Xperia X Performance a fost lăudat pentru stabilizare foarte bună, puţin zgomot de imagine, focalizare foarte rapită şi setarea automată a timpului de expunere şi a balansului de albă în mod corect. Din păcate, imaginea rămâne tremurată atunci când camera este mişcată prea mult, iar anumite nuanţe de culoare apar supraexpuse în zonele foarte puternic iluminate. Cu toate acestea, ambele note DxOMark, atât pentru foto, cât şi pentru video, au fost la nivelul maxim de până acum: 88 puncte.

În cazul în care sunteţi în căutarea celui mai performant smartphone la capitolul foto şi/sau video, Xperia X Performance de la Sony poate fi acum luat în calcul, alături de Galaxy S7 de la Samsung şi HTC 10.

Citeşte şi DxOMark: camera foto de pe HTC 10 este „grozavă”

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video