Xperia XA (2017) prezentat neoficial într-un clip video

30.01.2017
Xperia XA (2017) prezentat neoficial într-un clip video

Săptămâna trecută aflam că Sony pregăteşte cinci noi smartphone-uri pentru prezentare în cadrul Mobile World Congress 2017, iar astăzi avem imagini cu primul dintre acestea. Este vorba despre următoarea versiune a lui Xperia XA, un smartphone de medie care se pare că va beneficia de un senzor foto de top. Acesta este identificat sub numărul de serie G3121 şi nu pare să se abată foarte mult de la designul modelelor Xperia X de anul trecut.

Xperia XA (2017) vine echipat cu un display HD (1280 x 720 pixeli) de dimensiuni necunoscute momentan, care este protejat de un panou de sticlă 2.5D. Chipset-ul integrat este un MediaTek  Helio P20, regăsit în mai multe smartphone-uri mid-range de pe piaţă, care este alăturat unui senzor foto Sony de 23 de megapixeli, probabil acelaşi pe care l-am întâlnit anul trecut pe modelele de top de la Sony. Având în vedere că variantele high-end din seria Xperia X (2017) vor folosi un senzor nou, mai performant, este îmbucurător să vedem componente high-end nu foarte învechite pe variantele mai ieftine.

Smartphone-ul va beneficia de 4 GB memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare şi un locaş pentru carduri microSD, cât şi de o mufă USB Type-C, un jack de 3,5 mm pentru căşti şi Android 7.0 pre-instalat. Modeul prezentat în clipul de mai sus nu beneficiază de un senzor de amprentă, însă include un buton dedicat modului foto. Camera frontală va beneficia de un senzor de 16 megapixeli, conform leak-urilor anterioare.

Noul Xperia XA va debuta la MWC 2017 în cadrul unei conferinţe de presă, care va avea loc în prima zi a târgului, pe data de 27 februarie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult