Xperia Z2, Z3 şi Z3 compact primesc actualizare la Android 6.0

12.04.2016
Xperia Z2, Z3 şi Z3 compact primesc actualizare la Android 6.0

Sony a promis de multă vreme actualizări software la cea mai recentă versiune de Android pentru generaţiile mai vechi de smartphone-uri din gama Xperia Z, însă abia acum începe lansarea propriu-zisă pentru anumite modele. Cele mai recente smartphone-uri Sony care fac trecerea la noul Android 6.0.1 sunt Xperia Z2, Z3 şi Z3 Compact, aducând software-ul acestora la acelaşi nivel cu cel de pe noile Xperia X.

Se pare însă că doar variantele cumpărate de la un magazin obişnuit, nu de la operatori telecom primesc acum actualizarea. Este vorba despre modelele Xperia Z2 D6503, Xperia Z3 D6603 şi Zperia Z3 Compact D5803. Celelalte modele vor trebui să primească actualizarea de la operatori, după testare suplimentară din partea acestora. Update-ul la Android Marshmallow aduce firmware-ul Sony la versiunea 23.5.A.0.570, aceeaşi care era deja în libertate pe anumite dispozitive sub formă de testare beta. Aparent, această versiune este destul de stabilă pentru a fi lansată pentru toţi utilizatorii.

Noutăţile aduse de acest update sunt în mare parte legate de funcţiile pe care Google le-a integrat în Android 6.0. În teorie, consumul, de baterie va fi optimizat graţie funcţionalităţii Doze, care poate să oprească anumite aplicaţii din fundal în mod automat, oferă acces la setări avansate de permisiuni ale aplicaţiilor şi vine cu cel mai recent update de securitate de la Google, lansat în luna februarie. Mai mult, aplicaţia de cameră Sony este acum adusă la zi, oferind o interfaţă mai aerisită şi acces mai rapid la funcţiile importante.

Dacă aveţi un telefon compatibil, puteţi încerca să faceţi update OTA, direct de pe telefon, sau să apelaţi la site-ul oficial Sony pentru aplicaţia PC Companion care facilitează actualizarea folosind un PC.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult