Dispozitivele Z3+, Z4 şi Z5 primesc Android Marshmallow

09.03.2016
Dispozitivele Z3+, Z4 şi Z5 primesc Android Marshmallow

Utilizatorii celor mai recente dispozitive Xperia Z de la Sony se vor bucura să afle că actualizarea la versiunea 6.0  Marshmallow a sistemului de operare Android a fost lansată. Aceasta aduce schimbări în cadrul interfeţei proprietare realizată de Sony, funcţii noi integrate în noul Android, cât şi o serie de îmbunătăţiri în cadrul aplicaţiilor implicite.

Dispozitivele compatibile cu noul update sunt Xperia Z3+ (cunoscut ca Z4 în anumite regiuni), Z4 Tablet şi Z5. Motivul pentru care acestea au primit actualizarea software simultan este faptul că sunt bazate pe hardware similar, fiind necesară puţină muncă în plus pentru fiecare dispozitiv pentru a asigura compatibilitatea.

Clipul care anunţă lansarea prezintă îmbunătăţirea securităţii în utilizare, adăugând permisiuni personalizabile pentru fiecare aplicaţie în parte, o aplicaţie de cameră mai aerisită, care primeşte noi funcţii, cât şi opţiuni noi pentru partajarea de conţinut online. De asemenea, Sony a integrat în acest update noi capabilităţi precum Android Backup, apeluri prin WiFi şi o nouă aplicaţie de căutare, accesibilă printr-o simplă glisare pe ecran. Se pare că software-ul pentru dispozitivele Xperia vin şi cu cel mai recent update de securitate de la Google, lansat în luna februarie pentru dispozitivele cu Android 6.0.

Actualizarea ar trebui să apară pe dispozitivele compatibile în zilele următoare sub formă de pachet OTA (over the air), iar Sony va publica foarte curând şi imaginile ROM complete, pentru cei care doresc să instaleze sistemul de operare de la zero.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult