YotaPhone, telefonul cu două ecrane LCD/E-Ink se lansează în curând

YotaPhone, telefonul cu două ecrane LCD/E-Ink se lansează în curând

Produs de Yota Devices , divizia hardware a operatorului  de telefonie Yota din Rusia, YotaPhone este un telefon aparent banal cu sistem Android, bazat pe formatul candy bar şi o configuraţie cu procesor dual-core. Diferenţa este dată de configuraţia cu două ecrane de 4.3 inch, unul principal cu tehnologie LCD iar al doilea bazat pe un panou E-Ink ultra-eficient, folosit pentru afişarea permanentă de informaţii şi lectura cărţilor în format electronic.

YotaPhone, telefonul Android cu ecran dublu LCD/E-Ink se lansează în decembrie

Promis încă de anul trecut, Yota Phone a fost în sfârşit confirmat pentru lansare internaţională în luna decembrie, disponibilitatea în magazine urmând să fie asigurată înainte de Crăciun. Vestea vine după ce YotaPhone şi-a făcut apariţia mai întâi la expoziţiile CES cât şi MWC, unde reprezentanţii companiei ruse au anunţat colaborarea cu un producător OEM din Singapore numit Hi-P, în fabricile căruia urma să fie demarată producţia de masă.  Cam atunci au apărut şi zvonurile ce anunţau lansarea telefonului YotaPhone în perioada lunii noiembrie cu preţ de 500 euro, rămas până acum neconfirmat de compania producătoare.

Lăsând la o parte ecranul secundar, designul ales pentru YotaPhone pare mai degrabă împrumutat de la telefoanele ieftine cu Android importate din China, nicidecum un smartphone high-end. Printre specificaţiile confirmate pentru versiunea de producţie a telefonului avem procesorul dual-core la 1.7GHz asistat cu 2GB memorie RAM, respectiv ecranul principal cu rezoluţie 720p. În ciuda configuraţiei cu două ecrane YotaPhone foloseşte doar un acumulator 1800mAh, ales pe criteriul menţinerii grosimii finale în limite acceptabile şi mai puţin din grijă pentru autonomia oferită. Pe lista dotărilor zvonite şi încă neconfirmate se mai găsesc o cameră foto de 12MP şi o cameră frontală, respectiv opţiuni pentru stocare internă de 32 sau 64 GB şi modem 2G/3G/4G.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult