Zenfone 10 are o dată de lansare. Se confirmă că va rămâne un flagship compact

09.06.2023
Zenfone 10 are o dată de lansare. Se confirmă că va rămâne un flagship compact

Seria de smartphone-uri Zenfone de la ASUS nu atrage la fel de multă atenție precum modelele de gaming din gama ROG Phone, însă în fiecare an sunt foarte apreciate pentru câteva caracteristici interesante. Anul trecut, ASUS a dat lovitura cu unul dintre puținele telefoane compacte cu Android, care oferă specificații de flagship, iar anul acesta, Zenfone 10 va rămâne în același segment de piață, se pare. Compania a confirmat design-ul telefonului și a anunțat oficial data de lansare.

ASUS a anunțat evenimentul de lansare pentru Zenfone 10

Debutul lui Zenfone 10 va avea loc pe data de 29 iunie, în cadrul unui eveniment care va fi organizat în Taiwan, țara de origine a companiei. Astfel, dispozitivul va ajunge pe piață cu aproximativ o lună mai devreme decât a ajuns Zenfone 9 în 2022.

Imaginea publicată de ASUS arată telefonul pe o suprafață plată, cu ecranul în sus, alături de diverse accesorii și dispozitive pentru smartphone-uri, precum un gimbal, un încărcător wireless, căști și o cameră foto. Dacă ar fi să ghicesc, probabil că ASUS vrea să sugereze că Zenfone 10 fie este compatibil cu toate, fie le poate înlocui pe toate.

zenfone 10 5.9

Cu un ecran de 5,9”, la fel ca modelul de anul trecut, acesta ar putea fi cel mai mic Android cu procesor high-end din piață. Inclusiv seria Xperia V de la Sony folosește ecrane mai mari, iar acelea sunt de obicei considerate cele mai compacte modele din zona Android.

La capitolul specificații hardware, ne așteptăm să vedem același Snapdragon 8 Gen 2 pe care l-am întâlnit și pe ROG Phone 7 Ultimate în urmă cu doar câteva săptămâni. Cel mai probabil însă, telefonul nu va exagera cu componentele premium, întrucât prețul ar putea fi unul mai mic decât al altor flagship-uri din piață. Chiar ASUS confirma în cadrul unui concurs că valorea unui Zenfone 10 este stabilită pe la 750 de dolari americani.

Vom afla toate detaliile oficiale despre Zenfone 10 la sfârșitul lunii.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult