Zenfone 10 va rămâne ultimul telefon Asus compact (Update)

29.08.2023
Zenfone 10 va rămâne ultimul telefon Asus compact (Update)

Update: Asus dezminte zvonurile privind abandonarea familiei de telefoane Zenfone, confirmând dezvoltarea unei noi serii Zenfone pentru anul 2024:

Am dori să abordăm zvonul cum că ASUS Zenfone 10 va fi ultima generație a seriei, iar linia de produse ASUS Zenfone va fi închisă. Nu este adevarat. Vom continua cele două linii principale de produse de telefonie, ROG Phone și Zenfone. ASUS are un angajament puternic față de afacerea și clienții noștri de smartphone-uri. Vă rugăm să consultați buletinul nostru privind veniturile din T2 pentru mai multe informații. 


Potrivit informațiilor obținute pe surse, Asus a decis restructurarea operațiunilor, concediind sau atribuind alte activități pentru personalul responsabil până acum cu dezvoltarea gamei de telefoane Zenfone.

Cel mai probabil, Asus va continua operațiunile doar cu brandul ROG Phone, fapt ce sugerează abandonarea planurilor pentru lansarea de noi telefoane compacte cu Android.

Deși nu are chiar cele mai bune vânzări, seria de gaming ROG Phone 7 pare să aibă o bază ceva mai solidă de fani devotați, suficient cât să justifice continuarea eforturilor pe acest segment de piață. În schimb, smartphone-urile compacte nu mai par să-și găsească cumpărători, indiferent dacă sunt bazate pe Android sau pe iOS. Problema ar fi că nu poți face la fel de mult pe un ecran compact, comparat unui smartphone de mărime „normală”, iar cumpărătorii interesați de un astfel de produs doar pentru dimensiunile compacte reprezintă mai degrabă excepția. Pentru aceștia, oferta de telefoane se va restrânge și mai mult către gama low-cost, singura nișă în care pot intra și  branduri mai puțin cunoscute, cum sunt cele din China.

Ciudat este că noul plan de reorganizare a activității pare să aibă efecte și asupra portofoliului actual de produse, Asus eliminând de pe site mai multe revizii firmware mai vechi pentru acestea. Deocamdată nu este clar dacă „scăparea” se datorează reorganizării interne a infrastructurii informatice, sau semnifică atragerea utilizatorilor rămași pe o anume direcție.

Cert este că Asus nu este singurul producător smartphone care resimte declinul pieței smartphone, Apple ajustând în jos comenzile trimise fabricanților iPhone din China, totodată coborând și prognozele oficiale de vânzări pentru anul în curs.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult