Cât de rezistent este ROG Phone 7 la foc, zgârieturi și îndoituri. VIDEO

15.05.2023
Cât de rezistent este ROG Phone 7 la foc, zgârieturi și îndoituri. VIDEO

ROG Phone 7 este cel mai performant smartphone de gaming de pe piață, iar în varianta Ultimate, pe care am testat-o recent, ASUS a integrat și o fantă motorizată care permite aerului de la cooler-ul extern să pătrundă în interior pentru a răci componentele. Componentele în mișcare și găurile în carcasă nu sunt însă ceva ce sugerează că avem de a face cu o rezistență structurală performantă, dar testele de anduranță de pe JerryRigEverything demonstrează că ASUS a reușit să creeze un telefon foarte solid.

ROG Phone 7 reprezintă un upgrade semnificativ față de generațiile 5 și 6 la capitolul construcție

Modelele ROG Phone 5 și 6 s-au rupt de la jumătate în anii precedenți la testul de îndoire, chiar dacă acele modele nu integrau o fantă de aerisire. Se pare că ASUS a luat în considerare feedback-ul din anii precedenți și a creat acum un telefon performant nu doar din punct de vedere al capabilității sale de a rula jocuri video, ci și din punct de vedere al rezistenței la abuzurile zilnice.

Se pare că te poți așeza pe un ROG Phone 7 Ultimate fără să ai emoții că l-ai putea rupe de la jumătate. În testul de pe JerryRigEverything, telefonul arată urme de îndoire, însă nimic nu se rupe și poate fi îndoit la loc prin aplicarea presiunii din sens invers. Totul rămâne complet funcțional.

Desigur, din punct de vedere al materialelor de construcție, avem de a face cu metal și sticlă, la fel ca pe celelalte telefoane cu prețuri din zona de preț de peste 1.000 de euro.

În review-ul nostru, am spuns că am apreciat faptul că este un telefon construit în principal pentru gaming, multe decizii de design și construcție fiind luate pentru a satisface nevoile gamerilor. Totuși, puține jocuri au nevoie într-adevăr de atât de multă performanță, majoritatea nefiind nici măcar compatibile cu refresh rate-uri la 120 Hz, darămite 165 Hz, cât permite ecranul AMOLED de pe ROG Phone 7. Totuși, cei care vor performanța de top și tot ce este mai bun în zona de smartphone-uri de gaming, nu au prea multe alte opțiuni.

sursa: JerryRigEverything

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult