Zenfone 3 va debuta la Computex

19.02.2016
Zenfone 3 va debuta la Computex

Toate privirile sunt îndreptate către ASUS de câteva luni, întrucât seria de smartphone-uri Zenfone 2 s-a dovedit a fi o soluţie accesibilă pentru performanţe înalte, iar gama variată de dispozitive a asigurat că există un telefon pentru fiecare categorie de utilizator. Întrucât Zenfone 2 pare să fi avut un succes considerabil, este logic să ne gândim la următoarea generaţie, Zenfone 3, şi la ce ar putea aduce un astfel de upgrade. ASUS a confirmat în raportul său financiar pe trimestrul 4 din 2015 că va aduce noi telefoane în cadrul târgului de tehnologie Computex din Taipei.

Deşi compania nu a discutat foarte mult despre noile smartphone-uri, au fost amintite câteva capabilităţi interesante care vor fi integrate în acestea. Se pare că standardul USB Type-C va fi adoptat pe întreaga gamă de produse Zenfone, iar un headset de realitate virtuală ar putea debuta la câteva luni după lansare. Se zvoneşte că modelele Zenfone 3 vor veni echipate cu senzori de amprentă (o premieră pentru smartphone-urile ASUS).

Proiecţia de vânzări ASUS pentru următorul an fiscal pentru smartphone-uri a scăzut însă la 25 de milioane la nivel mondial (excluzând din ecuaţie China), compania fiind astfel plasată pe locul cinci în topul produătorilor de astfel de dispozitive. Probabil că această cifră va include Zenfone 3 în marea majoritate, alături de câteva modele Zenfone 2 care vor rămâne pe piaţă şi după debutul noii serii din această vară.

Accesoriile pentru gama de smartphone-uri Zenfone va creşte considerabil anul acesta, alături de View Flip Cover, ZenFlash, LoliFlash şi ZenPower, fiind aşteptate şi câteva accesorii mai inedite precum un trepied, un selfie stick şi un proiector portabil numit ZenBeam.

Se pare că ASUS nu va anunţa noi modele de smartphone-uri în cadrul Mobile World Congress, păstrând anunţurile pentru evenimentul asiatic de la începutul verii. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult