Zenfone 3 va fi livrat şi cu Snapdragon 821, o variantă îmbunătăţită a lui 820

08.06.2016
Zenfone 3 va fi livrat şi cu Snapdragon 821, o variantă îmbunătăţită a lui 820

Snapdragon 820 este în acest moment cel mai puternic chipset disponibil pe smartphone-uri, majoritatea companiilor care dezvoltă dispozitive mobile apelând la acesta pentru modelele lor de top. Se pare însă că producătorul Qualcomm pregăteşte câteva revizii hardware ale acestuia, care vor ajunge în curând pe piaţă. Primul model de Snapdragon 820 upgradat a apărut într-o listă de componente hardware ale lui Zenfone 3, care va oferi performanţă ridicată faţă de modelul iniţial.

Listarea pentru Zenfone 3 Deluxe dezvăluie că telefonul va fi livrat în două variante. Prima va fi bazată pe chipset-ul Snapdragon 820, care rulează la frecvenţa de 2,15 GHz, la fel ca alte smartphone-uri de pe piaţă, în timp ce o variantă superioară va fi echipată cu Snapdragon 821. Acesta pare să fie în mare parte acelaşi cip, cu acelaşi GPU Adreno 530, însă cu frecvenţă ridicată pentru CPU: 2,3 GHz. Aceasta ar trebui să ofere performanţă ridicată cu 7%, însă cu siguranţă că utilizatorii de rând nu vor observa diferenţe în utilizare. Este posibil ca modelul cu Snapdragon 820 să fie livrat cu 4 GB memorie RAM, în timp ce varianta superioară de Zenfone 3 Deluxe să vină cu 6 GB memorie RAM.

Există deja şi alte zvonuri despre alte variante îmbunătăţite ale lui Snapdragon 820. Se pare că următorul smartphoe de top de la compania chinzeză LeEco va fi echipat cu Snapdragon 823, chipset despre care nu se cunosc momentan alte detalii. Dacă upgrade-ul de la 820 la 821 oferă frecvenţă mai mare cu 7%, în cazul în care fiecare increment valorează atât, este posibil să vedem performanţă cu 20% mai mare pe smartphone-ul LeEco, faţă de modelele cu Snapdragon 820 obişnuit.

Citeşte şi Snapdragon 820: detalii complete despre chipset-ul anului 2016

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult