ZenFone 6 ar putea fi unul dintre primele telefoane cu ecran „perforat”

29.10.2018
ZenFone 6 ar putea fi unul dintre primele telefoane cu ecran „perforat”

ASUS a avut un start mai lent pentru seria de smartphone-uri ZenFone, însă în ultimul an a câştigat destul de mult teren, oferind atât design, cât şi capabilităţi de top, comparabile cu cele ale concurenţei. Ei bine, în cazul generaţiei ZenFone 6, compania ar putea fi una dintre cele care aduc pe piaţă noile tendinţe, câteva imagini care au apărut online cu prototipuri ale noilor smartphone-uri ASUS sugerând că acestea vor fi printre primele cu „display perforat”.

Samsung se lăuda săptămâna viitoare că va lansa Galaxy A8s cu un display de sus până jos şi o nouă tehnologie pentru integrarea camerei în acesta, însă ASUS ar putea fi prima companie care aduce pe piaţă un ZenFone 6 cu display perforat. Acesta ar păstra în mare parte design-ul lui ZenFone 5, în afară de partea de sus a ecranului care ar renunţa la notch în favoarea unui mic ofirificiu în colţul din stânga sus, unde să fie găzduită camera frontală.

 Alte design-uri posibile ar putea fi un notch în formă de picătură de apă în centrul ecranului, sau un notch în formă de semicerc în colţul din dreapta sus, aceste prototipuri fiind de asemenea fotografiate şi publicate online.

Galerie foto

De asemenea, ASUS pare să fie următoarea companie după Huawei, LG şi Samsung care adoptă sistemul de cameră triplă pe partea din spate, unul dintre prototipuri fiind echipat cu un sistem similar cu cel de pe Huawei P20 Pro. Alte prototipuri par însă să adopte un spate mai rotunjit, care aduce aminte de spatele unui OnePlus 6 şi ma puţin cu cel de iPhone pe care compania l-a folosit pentru generaţia precedentă.

Inscripţiile de pe prototipurile ASUS ZenFone 6 sugerează de asemenea că acestea ar putea fi primele dispozitive ale producătorului taiwanez rezistente la apă şi praf.

Momentan nu ştim când vor debuta noile telefoane din gama ZenFone 6, însă având în vedere că ZenFone 5 a fost prezentat la MWC 2018, probabil că următoarea generaţie va veni tot în cadrul târgului de tehnologie din Barcelona.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult