ZenFone AR, cel de-al doilea smartphone Google Tango, urmează să fie anunţat la CES 2017

03.01.2017
ZenFone AR, cel de-al doilea smartphone Google Tango, urmează să fie anunţat la CES 2017

Qualcomm a dezvăluit din greşeală cel de-al doilea smartphone echipat cu senzori pentru Google Tango. Acesta este produs de către ASUS şi spre diferenţă de modelul Lenovo lansat anul trecut, vine echipat cu hardware high-end. Numele dispozitivului este ZenFone AR, fiind evidenţiate astfel funcţiile de realitate augmentată, iar preţul nu a fost încă confirmat. Designul sugerează că ASUS a păstrat platforma Zenfone 3 Deluxe peste care a adăugat hardware-ul Project Tango.

Telefonul urma să fie anunţat în mod oficial în cadrul CES 2017, însă Qualcomm a scăpat aceste informaţii pe internet cu câteva ore înainte de începerea evenimentului. Se pare că avem de a face cu un smartphone cu display de 5,5” şi chipset Snapdragon 821 de la Qualcomm, acelaşi pe care îl găsim şi în ZenFone 3 Deluxe. Conform specificaţiilor, telefonul este compatibil cu aplicaţiile Project Tango din Google Play Store, cât şi cu cele dezvoltate pentru sistemul de realitate virtuală Daydream de la Google.

Conform comunicatului de presă lansat timpuriu de Qualcomm, aplicaţiile HBO, Hulu, Netflix, YouTube şi jocurile Need for Speed, Lego BrickHeadz şi Gunjack 2 vor fi compatibile cu ZenFone AR prin intermediul headset-ului Daydream. Tot acelaşi comunicat confirmă faptul că chipset-urile Snapdragon 652, 653, 820 şi 821 sunt compatibile cu platforma Tango, iar toate modelele din viitor din familiile de chipset-uri 600 şi 800.

Vom avea probabil mai multe detalii despre ZenFone AR odată cu anunţul oficial din partea ASUS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult