ZTE anunţă trei telefoane ieftine: Blade Vec 3G, 4G şi Kis 3 Max

05.09.2014
ZTE anunţă trei telefoane ieftine: Blade Vec 3G, 4G şi Kis 3 Max
Printre producătorii care au prezentat noi smartphone-uri la IFA 2014 se numără şi ZTE. Compania chineză a dezvăluit trei noi modele de terminale cu Android: două mid-range-uri, Blade Vec 3G şi Blade Vec 4G şi un entry-level: Kis 3 Max, dintre care unul este deja disponibil în România.
 
Modelele Blade Vec 3G şi 4G au carcase identice, diferenţele fiind evidente la capitolul modemul de date (după cum sugerează şi numele), dar şi când consultăm lista de specificaţii hardware interne. Acestea au însă şi câteva componente asemănătoare: carcasa din fibra de carbon, display-ul de 5″ cu rezoluţie 1280 x 720 pixeli, slot-ul pentru carduri microSD şi bateria de 2300 mAh. Restul componentelor din cele două telefoane sunt complet diferite.
ZTE Blade Vec 3G şi 4G
 
ZTE Blade Vec 4G este bazat pe chipsetul Snapdragon 400 de la Qualcomm, care rulează la 1,2 GHz. Acesta include 1 GB de memorie RAM, 16 GB de spaţiu de stocare intern şi camere de 13, respectiv 8 megapixeli pe spate şi 1 sau 2 megapixeli pe faţă (rezoluţia camerelor diferă în funcţie de regiune). După cum sugerează şi numele, ZTE Blade Vec 4G include un modem 4G LTE din Categoria 4. În teorie, ZTE Blade Vec 4G ar trebui să fie deja disponibil în România şi în alte ţări europene precum Franţa, Slovacia, Belgia, Norvegia şi Suedia, la un preţ de 230 de euro fără contract.
 
Deşi ZTE Blade Vec 3G este aproape identic în design, acesta include complet alte componente faţă de varianta 4G. Procesorul este un MediaTek MT6582 quad-core la 1,2 GHz, iar camerele foto oferă rezoluţie de 5 megapixeli pe partea din faţă şi 8 megapixeli pe spate. Acesta are acces doar la conexiune de date 3G, însă oferă funcţionalitate de Radio FM. Memoria internă este de 8 GB, însă şi preţul este mult mai mic. ZTE Blade Vec 3G se va lansa iniţial în Germania la un preţ de 180 de euro.
ZTE Kis 3 Max
 
În cele din urmă, producătorul chinez a anunţat şi Kis 3 Max, un telefon entry-level cu display de 4,5″. Acesta este realizat pe un panou TN cu rezoluţie 854×480. Telefonul este împins de un procesor MediaTek dual-core MT6572 la 1,3 GHz şi include doar 512 MB de memorie RAM. Camerele de 5 megapixeli, respectiv 2 megapixeli sugerează performanţe modeste, însă acumulatorul de 1850 mAh ar trebui să asigure o durată de utilizare extinsă la o încărcare completă. Avantajul lui Kis 3 Max este preţul, acesta urmând să se lanseze iniţial în Marea Britanie, Germania, Grecia şi Bulgaria la 100 de euro.
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult