ZTE Axon 30 poate fi configurat cu 20 GB memorie RAM

09.08.2021
ZTE Axon 30 poate fi configurat cu 20 GB memorie RAM

Majoritatea smartphone-urilor de pe piață sunt livrate cu 6 sau 8 GB RAM, iar în segmentul mid-range premium și, desigur high-end, vorbim deja de câțiva ani despre dispozitive cu 12 sau 16 GB memorie. ZTE încearcă însă să atragă atenția asupra noului său telefon Axon 30, echipat și cu o cameră sub ecran, permițând configurarea cu până la 20 GB memorie RAM după noul update. Desigur, cei care se uită, puțin mai atent vor observa că adevărul este însă undeva la mijloc.

ZTE a adăugat memorie virtuală pe noul Axon 30

Axon 30 este un smartphone performant, echipat cu cea mai nouă tehnologie de ecran de la Visionox, care permite integrarea unei camere frontale în spatele unui panel OLED fără ca acea zonă să fie evidentă în utilizare. Telefonul este echipat cu un chipset Snapdragon 870, iar în specificațiile oficiale apare cu 12 GB memorie RAM, nu cu 20.

Totuși, în ultima vreme, mai mulți producători de smartphone-uri din China au început să integreze o nouă funcție de Android, care permite alocarea unei părți din stocarea internă pentru a fi folosită pe post de memorie RAM. Până acum am văzut posibilitatea de a adăuga 3 sau 5 GB, însă ZTE vine cu opțiunea de 8 GB de memorie RAM „virtuală”.

Teoretic, cu 20 GB RAM la dispoziție, aplicațiile vor rămâne în fundal fără a mai fi oprite automat de sistemul de operare atunci când capacitatea de memorie este insuficientă. Totuși, stocarea internă este semnificativ mai lentă decât memoria RAM, așa că s-ar putea să existe viteze mai lungi de încărcare pentru aplicațiile care se regăsesc în memoria virtuală.

Totuși, este greu de crezut că în utilizare normală ai putea în 2021 să umpli cei 12 GB de memorie RAM de pe un telefon. Astfel, opțiunea de a adăuga memorie virtuală pare să fie mai mult o metodă prin care să crească specificațiile de pe „hârtie” ale telefonului, mai mult decât o funcție cu adevărat utilă.

sursa: Gizchina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult