ZTE Blade S6 – Android Lollipop pe un terminal accesibil cu suport dual-SIM şi LTE

29.01.2015
ZTE Blade S6 - Android Lollipop pe un terminal accesibil cu suport dual-SIM şi LTE

Cu un design care aminteşte de actuala serie de telefoane iPhone 6, Blade S6 este un telefon Android ieftin dar cu dotări apropriate modelelor smartphone de top.

Terminalul produs de ZTE oferă un ecran IPS de 5˝ cu rezoluţie 720p, pe care este afişată interfaţa proprietară ZTE MiFavor 3.0.  Tot la capitolul inovaţii software, funcţia Smart Sense permite controlarea telefonului folosind gesturi, pornind aplicaţia pentru muzică, declanşatorul camerei foto sau lanterna fără să atingem suprafaţa ecranului.

ZTE Blade S6

Sub capotă, ZTE Blade S6 ascunde un chipset Qualcomm Snapdragon 615 cu GPU Adreno 405 şi CPU octa-core. Bazat pe nucleul  ARM Cortex-A53 pe 64 biţi, acesta poate atinge frecvenţa de 1.7 GHz folosind primele patru nuclee de procesare, respectiv 1 GHz cu celelalte patru. Configuraţia este completată cu 2 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare intern, expandabil folosind carduri de memorie microSD. În premieră pentru un telefon cu astfel de chipset, Blade S6 este livrat cu versiunea Android 5.0 Lollipop.

ZTE Blade S6 - 7.7 mm grosime

Pe spatele carcasei găsim o cameră foto de 13MP cu blitz LED, iar în faţă amatorii de selfie-uri au la dispoziţie o cameră foto de 5MP cu lentile wide-angle, proiectate pentru a oferi câmp de vizibilitate mărit în pozele obţinute de aproape.

Opţiunile pentru conectivitate includ suport LTE (viteze de până la 150Mbps), WiFi n/ac, şi Bluetooth 4.0. Lista dotărilor este completată cu un receptor A-GPS, două slot-uri pentru cartelă nano-SIM şi modul radio FM. Toate acestea sunt susţinute cu ajutorul unui acumulator de 2400mAh, de la care putem spera să obţinem aproximativ două zile de autonomie.

ZTE Blade S6

Oferit în variante de culoare roz şi argintiu, într-o carcasă cu forme rotunjite ce măsoară doar 7.7 mm grosime, ZTE Blade S6 va putea fi găsit în magazine la un preţ recomandat de 250 dolari, plus taxe.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult