ZTE nubia X, noul smartphone cu două ecrane, este mai rezistent decât pare [VIDEO]

19.12.2018
ZTE nubia X, noul smartphone cu două ecrane, este mai rezistent decât pare [VIDEO]

Atunci când a apărut în unele zvonuri şi poze neoficiale, primul smartphone cu ecran secundar de mari dimensiuni instalat la partea din spate părea mai degrabă un experiment. Produsul gândit de ZTE este însă unul reuşit din punct de vedere estetic şi surprinzător de bine construit.

La fel ca rivalul Meizu Pro 7, ZTE nubia X pune câte un ecran pe fiecare faţetă a carcasei, însă cel plasat la partea din spate este mult mai spaţios şi poate lua fără probleme rolul ecranului principal, dacă se întâmplă să ţii telefonul invers atunci când îl scoţi din buzunar.

Adevărata întrebare este cum afectează designul cu două ecrane rezistenţa structurală a noului smartphone. Este nubia X un telefon mai fragil decât produsele cu design convenţional?

Experimentele făcute de canalul YouTube JerryRigEverything vin ă liniştească temerile: ZTE nubia X este la fel de rezistent ca orice smartphone acuperit cu sticlă faţă-verso. Sticla Gorilla Glass 3 nu este din cea mai nouă generaţie, dar oferă protecţie adecvată împotriva zgârieturilor superficiale şi lovituri nu foarte puternice.

Acestea fiind spuse, nubia X se va zgâria la fel ca orice telefon acoperit cu sticlă minerală, folosirea pe termen lung fără protecţia unei carcase de protecţie nefiind o idee prea bună. Din fericire, găsirea unei huse de protecţie din silicon transparent, care să nu obtureze vizibilitatea ecranului secundar, nu ar trebui să pună probleme.

Descris drept un flagship dual-screen, Nubia X pune la dispoziţie un ecran principal de 6.26” cu rezoluţie FHD+ şi panoul LCD. Instalat pe spatele carcasei, ecranul secundar de 5.1” face loc camerei foto principale şi se activează pentru încadrarea pozelor în modul autoportret. Acesta suportă rezoluţie HD+ şi foloseşte un panoul OLED cu o bună calitate a imaginii.

Printre avantajele tehnologiei OLED se mai numără şi funcţionalitatea Always-On Display, ecranul secundar putând afişa în mod continuu informaţii utile, cum ar fi mesajele de notificare.

În mod remarcabil, versiunea de Android livrată cu modelul Nubia X nu face diferenţe între cele două ecrane, oricare dintre acestea funcţionând ca şi ecran principal, în funcţie de orientarea telefonului în mână.

Designul prevede şi doi senzori de amprente montaţi în lateral. Cu rol şi de tastă Home, aceştia sunt comutaţi automat pentru folosire pe stânga sau pe dreapta. Opţional, putem folosi senzorii de amprente şi în mod combinat.

Cu un design ingenios şi surprinzător de rezistent, ZTE nubia X pare o alegere interesantă pentru cei aflaţi în căutarea unui smartphone puternic şi cu design neconvenţional. Prezenţa celui de-al doilea ecran nu afectează în mod deosebit rezistenţa structurală, carcasa din sticlă fiind oricum la fel de fragilă în cazul scăpării telefonului pe asfalt sau ciment.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video