ZTE Nubia Z18S rezolvă problema selfie-urilor pe telefoane fără margini eliminând complet camera frontală

02.07.2018
ZTE Nubia Z18S rezolvă problema selfie-urilor pe telefoane fără margini eliminând complet camera frontală

Apariţia smartphone-urilor cu ecrane complete, fără margini, a dus la forţarea inovaţiei din partea câtorva dintre companii. În timp ce Vivo a ales să folosească o cameră frontală „mecanică”, care poate fi ascunsă atunci când nu este în utilizare, cei de la OPPO au preferat să creeze un sistem de glisare pentru toată partea de sus a telefonului, care ascunde toate camerele. Cei de la ZTE par să aibă o soluţie diferită, care nu implică părţi în mişcare, însă ar putea să ducă la un preţ crescut.

O imagine cu un telefon numit ZTE Nubia Z18S a apărut pe internet în China. Acest model nu a fost anunţat în prealabil, iar zvonurile vorbeau până în prezent doar despre un nou Nubia Z18, un model destul de „obişnuit”. Ce vedem în imagine este un smartphone cu ecran fără margini şi fără decupaje, care oferă pe partea din spate un display mai mic, complet color, care poate fi folosit ca „oglindă” pentru realizarea de selfie-uri.

Integrarea unui display secundar pe partea din spate nu este tocmai un concept nou, companii precum Yota din Rusia şi Meizu din China oferind în trecut astfel de modele. Nubia Z18S face asta nu din nevoia de a se diferenţia prin design, ci din cauza faptului că nu mai este loc pe partea din faţă pentru a integra o cameră frontală. Astfel, pentru a putea asigura compatibilitatea cu aplicaţii de apeluri video şi pentru autoportrete, a fost nevoie de un astfel de efort tehnologic.

Interesant este însă faptul că ecranul poate fi folosit în mai multe feluri. De exemplu, acesta poate afişa ora exactă permanent, poate fi complet închis sau poate fi folosit pentru a deschide aplicaţii instalate pe telefon, fiind practic o „oglindă” şi a ecranului de pe faţă. Diagonala acestuia este totuşi mai mică, deci experienţa de utilizare a ecranului de pe spate nu se va compara cu cea oferită de ecranul de pe faţă. Cu siguranţă însă, acest telefon va mai oferi ceva ce multe alte dispozitive de pe piaţă nu pot să garanteze: selfie-uri la calitate înaltă, întrucât este folosită camera principală pentru acest tip de fotografii.

Nu ştim când se va lansa Nubia Z18S şi nici la ce preţ. De fapt întregul viitor al companiei ZTE este încă incert, întrucât embargoul pentru tehnologii americane încă nu a fost complet soluţionat. Dacă va fi urmat însă modelul de anul trecut pentru lanzări, este posibil să vedem un Nubia Z18 normal  înaintea unui model îmbunătăţit „S”.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult