ZTE plănuieşte să lanseze primul smartphone 5G

15.01.2018
ZTE plănuieşte să lanseze primul smartphone 5G

Reţelele de telecomunicaţii 5G nu vor fi adoptate la scară largă de către operatori înainte de anul 2020, însă ZTE speră să aibă pe piaţă dispozitive compatibile cu noul standard începând de anul viitor. Producătorul chinez a început în ultima perioadă să nu mai concureze cu alţi producători de smartphone-uri, realizând dispozitive mai „speciale”, iar lansarea primului telefon cu 5G de pe piaţă ar atrage cu siguranţă câteva priviri.

Primele reţele 5G vor fi pornite probabil la sfârşitul anului 2018, sau începutul anului 2019 în câteva ţări. Acoperirea va fi la început limitată, probabil doar oraşele mari fiind capabile să ofere noile viteze de transfer crescute. În Statele Unite, operatorii AT&T şi Verizon susţin că vor avea reţele operaţionale în cursul anului curent, însă în afară de ZTE, niciun alt producător nu a făcut niciun anunţ în legătură cu integrarea unui modem 5G într-un smartphone.

Având în vedere că Statele Unite vor conduce probabil primul val de adopţie a tehnologiei 5G, este curios cum compania ZTE va încerca să fie prezentă la lansarea acesteia cu un dispozitiv compatibil. Statul american încearcă să interzică dispozitivele Huawei şi ZTE şi face presiuni asupra operatorilor să nu accepte astfel de smartphone-uri în oferta lor de produse. De curând, AT&T a renunţat la o înţelegere cu Huawei pentru distribuţia modelului Mate 10 Pro alături de un contract de servicii.

Oricare ar fi situaţia, ZTE primeşte atenţia pe care şi-o doreşte prin anunţul de faţă, însă un smartphone cu 5G va fi probabil destul de „obişnuit” în rest. Cea mai recentă încercare a companiei de a ieşi în evidenţă a fost ZTE Axon M, un smartphone pliabil cu două display-uri, care poate fi folosit pentru multitasking, cât şi pe post de tabletă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult