ZTE prezintă generația a doua de ecran care poate ascunde camera. Poate integra și recunoaștere facială 3D

23.02.2021
ZTE prezintă generația a doua de ecran care poate ascunde camera. Poate integra și recunoaștere facială 3D

ZTE s-a ținut de promisiunea de săptămâna trecută și a prezentat la MWC Shanghai cea de-a doua generație a tehnologiei care ascunde camera foto în spatele ecranului. Pe lângă faptul că zona în care este integrată camera este acum aproape insesizabilă, ZTE se laudă și cu faptul că poate acum să ascundă în spatele ecranului nu doar camera, ci și sistemul de recunoaștere facială 3D, ceva ce fanii iPhone așteptau de câțiva ani deja, pentru a putea renunța la „notch”.

Noua generație de ecran sub care se ascunde camera folosit de ZTE este „aproape” perfect

Conform anunțului celor de la ZTE, în doar câteva luni, această tehnologie a avansat foarte mult. Pe modelul Axon 20 5G, ZTE a folosit un display Visionox, care în zona camerei foto din partea de sus avea un mic display secundar cu rezoluție mai mică. Astfel, camera putea să „vadă” printre pixeli, care erau mai puțin apropiați. Rezultatele foto erau însă inferioare unei camere foto frontale obișnuite. Probabil că rezultatele pe noua generație nu vor fi mult mai bune.

zte camera sub ecran

Asta pentru că spațiul dintre pixeli este acum și mai mic. De la 200 ppi, zona aceea a display-ului are acum 400 ppi, deci similar cu un ecran Full HD la o diagonală de smartphone obișnuită. Având în vedere că pe modelul anterior se vedea o diferență doar pe fundal în respectiva zonă, probabil că acum nu va mai sesizabilă respectiva zonă.

Un alt upgrade ar fi refresh rate-ul ecranului, care crește de la 90 la 120 Hz, comparabil cu cel al ecranelor de top de pe piață. În cazul autentificării faciale 3D însă, nu au fost oferite foarte multe detalii. Totuși, se pare că aceasta funcționează ca pe alte telefoane, cu senzori cu infraroșu și proiectoare de puncte, care pot identifica persoanele sau obiectele din jurul lor. Compania menționează cazuri de utilizare precum autentificarea biometrică, modelare 3D și efecte de realitate augmentată.

Din păcate însă, această tehnologie nu a fost prezentată de ZTE alături de un telefon nou. Se zvonește că primul model care va adopta ecranului de nouă generație va fi Axon 30 Pro, un model cu procesor high-end Snapdragon 888 și o cameră foto cu 200 megapixeli.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult