ZTE se pregătește să lanseze primul telefon cu cameră sub ecran

12.08.2020
ZTE se pregătește să lanseze primul telefon cu cameră sub ecran

În timp ce companii precum Xiaomi și Oppo se lăudau anul trecut că dețin deja tehnologia de a integra o cameră foto sub ecran, se pare că ZTE ar putea fi prima companie care aduce un astfel de dispozitiv pe piață. Chiar dacă în ultimii câțiva ani ZTE nu a mai ieșit cu prea multe smartphone-uri în evidență, probabil o consecință a restricțiilor SUA asupra companiei, noul ZTE A20 5G Screen ar putea fi cel care pune înapoi producătorul chinez pe hartă.

Compania ZTE ar putea fi prima care aduce o camera ascunsă sub ecran pe piață

Președintele ZTE, Ni Fei, a publicat pe contul său de Weibo un mesaj în care sugerează că un telefon cu cameră sub ecran este aproape de a fi lansat.

„Inovația nu se termină niciodată, visele merg mai departe! Am o confruntare. Primul smartphone cu cameră sub ecran din lume este realizat de ZTE! #Dissapear camera #” este mesajul pe care Ni Fei l-a publicat. (traducere Google Translate din chineză)

ni fei zte camera

Mai interesant este faptul că nu am fi avut de unde să știm cum se va numi acest telefon dacă nu era detectat ID-ul său automat de Weibo. Se pare că acesta va purta numele ZTE A20 5G Screen, pentru a evidenția faptul că ecranul este componenta care îl diferențiază de alte modele. Faptul că este un telefon 5G nu prea mai miră pe nimeni, întrucât cam toate telefoanele de top de anul acesta vin echipate cu această tehnologie.

Un producător chinez ar putea fi furnizorul ecranului

Se pare că ZTE va folosi paneluri Visionox, anunțate că au intrat în producție în urmă cu câteva luni. Acestea vor permite camerelor foto să fie amplasate în spatele panelului. Visionox spune că a rezolvat problemele legate de calitatea camerei foto și diferențele de contrast și luminozitate din zona camerei. Rămâne de văzut cât de „invizibilă” va fi camera odată ce ajunge pe unul dintre dispozitivele comerciale.

SRRC (State Radio Regulation of China), listează deja modelul ZTE A20 5G sub numele de model A2121 în baza sa de date, ceea ce sugerează că telefonul este în mare parte gata. Astfel, ar trebui să ne așteptăm la un anunț în următoarele câteva săptămâni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult