Zvon: LG a luat decizia de a închide divizia de smartphone-uri

22.03.2021
Zvon: LG a luat decizia de a închide divizia de smartphone-uri

Zvonurile despre închiderea diviziei de smartphone-uri din cadrul LG Electronics au apărut încă de la începutul anului, după ce compania a avut prezentarea de la CES 2021. La momentul respectiv, LG se pregătea de mai multe scenarii pentru această parte a business-ului: fie vânzarea către un client, fie închiderea completă. Se pare însă că decizia luată a fost cea de a se retrage complet de pe piața de telefoane mobile, dacă informațiile surselor publicației dongA se dovedesc a fi confirmate.

LG ar putea anunța închiderea diviziei de telefoane mobile foarte curând

Presa din Coreea de Sud spune că LG Electronics nu au căzut la înțelegere cu Vin Group și Volkswagen, care s-au arătat interesate de achiziție în trecut. Negocierile nu au avut rezultatul dorit, iar în consecință LG nu va mai păstra această divizie activă. Astfel, planurile pentru lansarea smartphone-urilor pentru anul 2021 sunt de asemenea oprite.

Compania se pregătea de lansarea lui LG Rainbow, un model care să continue în direcția lui Velvet de anul trecut. Este vorba despre un smartphone cu performanță de medie, care integrează însă o serie de capabilități de top, caracteristice telefoanelor high-end. De asemenea, modelul LG Rollable cu ecran care se rulează, va rămâne doar la nivel de concept. Recent însă, Oppo a demonstrat un model similar: Oppo X 2021, deci vom vedea într-o formă sau alta această tehnologie pe piață la un moment dat.

În ultimii câțiva ani, LG avea o prezență mai pronunțată doar pe două piețe din lume: SUA și Coreea de Sud. Totuși, compania nu avea la nivel global decât aproximativ 1% din piață. Din acest motiv, divizia de smartphone-uri a companiei nu a atras clienți care să fie dispuși să plătească foarte mult pentru achiziție.

De asemenea, divizia de smartphone-uri aducea companiei LG un deficit anual de 5 trilioane de won, adică aproximativ 3,7 miliarde de euro. În lipsa acesteia, compania ar putea consolida alte divizii mai profitabile, precum cea de televizoare, cât și diviziile de componente pentru dispozitive electronice, precum cea care produce ecrane, LG Display, sau baterii, LG Chem.

Vești pe căi oficiale despre această decizie sunt așteptate în curând, la începutul lunii aprilie, probabil odată cu raportul financiar pentru finalul de trimestru fiscal al companiei.

sursa: dongA, via Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult