Zvon: OnePlus nu va lansa un model 9T în 2021

28.07.2021
Zvon: OnePlus nu va lansa un model 9T în 2021

OnePlus este într-o perioadă de tranziție încă de anul trecut, de când a fost anunțată înființarea OPLUS, o nouă entitate care controlează atât faimosul brand care s-a remarcat în piață cu motto-ul „Never Settle”, cât și Oppo, unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri la nivel global. Cele două companii au fuzionat, practic, iar asta va aduce schimbări în portofoliile acestora. O schimbare importantă a fost introducerea dispozitivelor mid-range în oferta OnePlus, însă se pare că anul acesta, cel puțin, vom avea parte și de o absență: seria T. Se zvonește că modelul OnePlus 9T a fost anulat.

OnePlus ar putea renunța la un nou model high-end 9T

Încă de la generația OnePlus 3T, compania a lansat anual dispozitive în gama aceasta, ca un upgrade intermediar înainte de lansarea unei noi generații anuale. În principal, îmbunătățirile erau la nivelul procesorului și camerei foto, folosind cel mai puternic model de la Qualcomm. Seria OnePlus 9 s-a lansat cu Snapdragon 888 „la bord”, iar o eventuală generație OnePlus 9T ar fi putut beneficia de noul Snapdragon 888 Plus.

Anul trecut, când criza semiconductorilor abia începea, OnePlus a decis să lanseze doar OnePlus 8T, nu și o variantă 8T Pro. Telefonul s-a dovedit a fi un model foarte bun, dar în continuare erau avantaje clare în alegerea unui OnePlus 8 Pro, mai vechi, pentru cei care căutau un model din gama „flagship”. Ne așteptam ca și anul acesta să primim doar un OnePlus 9T, care să îmbunătățească anumite elemente ale lui OnePlus 9, dar se pare că planurile OnePlus sunt altele. Nu știm încă motivul pentru care OnePlus nu ar lansa un model high-end în toamnă, însă este posibil să fie probleme cu stocurile de procesoare, problemă cu care se confruntă toți producătorii de electronice în 2021.

Max Jambor, cunoscut pentru leak-urile lui de pe Twitter, a publicat un mesaj scurt în care anunță că OnePlus nu va lansa 9T în 2021. Acesta a fost și cel care a dezvăluit anul trecut înainte de anunțul oficial că OnePlus nu va lansa un 8T Pro. Acesta spune că cel mai probabil, OnePlus nu consideră că este necesar un nou model intermediar, întrucât cele deja lansate nu prea pot fi îmbunătățite cu mult într-un timp atât de scurt. De asemenea, compania are deja pe piață și noile modele Nord, la prețuri accesibile.

Eforturile de dezvoltare vor fi cel mai probabil investite în generația OnePlus 10, care ar putea debuta la începutul anului viitor.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult