Zvon: Samsung pregătește eliminarea încărcătorului din pachetul seriilor Galaxy A și M

07.03.2022
Zvon: Samsung pregătește eliminarea încărcătorului din pachetul seriilor Galaxy A și M
foto: Stevegiovs/YouTube

Samsung a criticat inițial Apple pentru că a scos încărcătorul și căștile din cutia modelelor iPhone 12, însă la numai câteva luni distanță, compania sud coreeană lansa seria Galaxy S21, care la rândul său renunța la accesorii. În timp ce doar modelele high-end au fost inițial afectate, Samsung pare să plănuiască eliminarea accesoriilor și din cutiile modelelor mai ieftine, cele care se vând cel mai mult la nivel mondial.

Samsung ar putea renunța la accesorii și din cutia modelelor mai ieftine

Atât Apple, cât și Samsung au justificat eliminarea accesoriilor prin reducerea de deșeuri provenite de la dispozitive electronice, încurajând păstrarea accesoriilor deja existente pentru mai mult timp. De asemenea, cutiile în care sunt livrate sunt mult mai mici, ceea ce duce la costuri mai mici de transport. Eliminarea acestor accesorii duce, desigur, și la profituri mai mari, eliminând din costurile de producție ale telefoanelor, dar deschide și posibilitatea de a vinde separat accesoriile.

Conform unui leaker cunoscut de pe Twitter din India, Yogesh Brar, Samsung ca elimina anul acesta accesoriile și din cutiile telefoanelor mai ieftine. Acesta susține că modelele din gamele Galaxy A și Galaxy M, variantele mid-range cele mai vândute la nivel mondial, vor fi livrate fără încărcătoare. Căștile au fost eliminate din cutiile telefoanelor mai ieftine în urmă cu mulți ani, deja.

Nu este însă clar dacă această strategie ar putea fi aplicată doar în India, sau dacă va fi valabilă la nivel mondial. Vom afla cu siguranță mai multe detalii odată ce Samsung va anunța oficial seriile Galaxy A și Galaxy M pentru 2022. Acest lucru se întâmplă de obicei primăvara, cu lansări în preajma începutului verii.

Astfel, dacă aveți în plan să cumpărați un nou telefon Samsung din zona de medie, poate că ar fi o idee bună să puneți banii de-o parte și pentru un încărcător de priză, dacă nu aveți deja unul.

via Android Authority , foto

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult