Zvonuri despre Xiaomi 14 Pro: o variantă cu ecran plat ar putea fi vândută alături de cea cu ecran curbat

30.05.2023
Zvonuri despre Xiaomi 14 Pro: o variantă cu ecran plat ar putea fi vândută alături de cea cu ecran curbat

Seria Xiaomi 13 abia a fost lansată, iar modelul Ultra încă nu a ajuns în Europa și deja apar discuții despre seria următoare, Xiaomi 14. Primul „zvon” despre Xiaomi 14 Pro, flagship-ul companiei chineze care ar putea debuta spre sfârșitul anului 2023 în China, sugerează că va primi fix upgrade-urile pe care le-am fi așteptat de la un telefon de nouă generație. Există însă și câteva detalii interesante referitoare la design, însă.

Xiaomi 14 Pro va fi un upgrade „standard” la nivel hardware

Digital Chat Station, leaker-ul din China, a postat pe contul său de Weibo câteva detalii despre hardware-ul intern ale lui Xiaomi 14 Pro. Se pare că Acesta va folosi chipset-ul SM8650, care va fi cunoscut după anunț sub numele oficial de Snapdragon 8 Gen 3, alături de o baterie mare, de 5.000 mAh și încărcare rapidă la 90 sau 120W pe fir și 50W wireless. Practic, este confirmat upgrade-ul de procesor, ceva ce s-ar fi așteptat cam oricine urmărește îndeaproape industria smartphone-urilor.

Referitor la design, se pare că de data aceasta, Xiaomi va lansa două versiuni Pro ale seriei Xiaomi 14. Atunci când am testat Xiaomi 13 Pro (review), deși acesta este echipat cu unul dintre cele mai bune ecrane de pe piață, am sesizat că faptul că acesta este curbat la margini vine cu multe dezavantaje, în special legate de reflexii nedorite în utilizare. Xiaomi ar putea lansa și o versiune „plată” pentru cei care preferă acest design. De altfel, Xiaomi 13 „non-Pro” era deja lansat în variantă cu ecran plat, cu un design care aduce aminte de modelele iPhone de la Apple. Se pare că diferența între cele două modele ar fi chiar de încărcare rapidă, cel plat fiind limitat la 90W, iar cel curbat oferind putere de 120W.

Digital Chat Station Xiaomi 14 Pro

Cele mai mari upgrade-uri pe care ar trebui să le așteptăm de la Xiaomi 14 Pro ar trebui să fie la nivelul procesării fotografiilor, întrucât hardware-ul prezent pe generația curentă este deja unul de top, alături de îmbunătățiri la nivelul sistemului de răcire pentru a asigura o performanță susținută pe perioade mai lungi. Xiaomi 13 Pro a fost unul dintre puținele modele care nu au reușit să termine testul de stres din 3DMark din cauza supraîncălzirii.

sursa: 91mobiles

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult