Xiaomi 13 Ultra ar putea fi cel mai scump telefon fără ecran pliabil

26.05.2023
Xiaomi 13 Ultra ar putea fi cel mai scump telefon fără ecran pliabil

Xiaomi 13 Ultra a beneficiat de o prezentare elaborată, concentrată în special în jurul sistemului său de camere. De asemenea, a primit o dată de lansare și preț doar pentru China, unde știm că Xiaomi lansează telefoanele mai repede și semnificativ mai ieftin decât în vest. Se pare însă că prețul pentru clienții din Europa va fi nu doar foarte mare, dar mai scump și decât al altor flagship-uri din piață considerate scumpe.

Xiaomi 13 Ultra va fi mai scump și decât Galaxy S23 Ultra cu stocare de 512 GB

Chiar dacă nu știm încă data de lansare a lui Xiaomi 13 Ultra din Europa, mai multe surse de încredere de pe internet plasează acest model la raft la prețul de 1.499 euro. Acesta este prețul pentru singura configurație care va fi disponibilă, cu 512 GB stocare și 12 GB RAM. Telefonul va fi disponibil în culorile negru și verde, ambele cu spate din piele ecologică. Astfel, Xiaomi 13 Ultra este chiar mai scump și decât un Galaxy S23 Ultra cu aceeași configurație la preț standard, fără reduceri. Spre diferență de Samsung, Xiaomi livrează acest model cu un încărcător în pachet și cu o husă de protecție.

Xiaomi 13 Ultra back

Probabil că producătorul chinez va încerca justifice prețul ridicat prin specificațiile hardware foarte avansate ale camerei foto. Vorbim despre branding Leica pe un sistem cu un senzor de 1” pe camera principală, cu rezoluție de 50 megapixeli, alături de cele mai luminoase camere foto pentru obiectivele ultrawide, zoom 3.2x și zoom 5x cu lentilă periscopică, din piață. De asemenea, toate au rezoluție de 50 megapixeli, cu senzori Sony performanți.

Desigur, și restul configurației este de top, având la bază un chipset Snapdragon 8 Gen 2, un ecran AMOLED 1440p la 120 Hz și o baterie mare, de 5.000 mAh cu încărcare rapidă la 90W.

Acum că știm cât va costa Xiaomi 13 Ultra la raft, rămâne de văzut dacă Xiaomi va aduce în Europa și kit-ul de fotografie, care include un grip cu buton dedicat pentru fotografie și o husă cu filet pentru filtre foto. În China, acel pachet costă în jur de 100 de Euro.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult