Zvonurile legate de iPhone 16 continuă. Ce ar putea oferi noul flagship de la Apple

08.02.2024
Zvonurile legate de iPhone 16 continuă. Ce ar putea oferi noul flagship de la Apple

Apple se pregătește să lanseze seria iPhone 16, iar ultimele rapoarte ne oferă o privire asupra noi generații de iPhone-uri. Anul acesta, Apple va dezvălui patru modele: iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max, cu îmbunătățiri semnificative de chipset, display, cameră, încărcare rapidă și baterie, scrie Mac Rumors.

Potrivit zvonurilor, nu se așteaptă modificări majore în design, însă se preconizează introducerea unui nou buton de captură pe seria iPhone 16, care le va permite utilizatorilor să utilizeze într-un timp scurt funcția de filmare. Noul buton va folosi feedback haptic în loc de o acțiune fizică și, conform Apple, va fi sensibil la apăsăre. De asemenea, se zvonește că butonul de acțiune, prezent doar pe modelele Pro, ar putea fi extins și la modelele standard ale seriei iPhone 16.

În ceea ce privește display-ul, iPhone 16 Pro ar putea veni cu un ecran mai mare de 6.3 inch, iar iPhone 16 Pro Max cu un ecran de 6.9 inch, oferind o experiență îmbunătățită pentru vizionarea conținutului sau jocurile video. Modelele standard și Plus vor păstra dimensiunile actuale ale ecranului, dar iPhone 16 ar putea primi în sfârșit suport pentru o rată de reîmprospătare de 120Hz, oferind o experiență de utilizare mai fluidă.

Cu ce procesoare pot veni noile iPhone-uri

În ceea ce privește chipsetul, seria iPhone 16 Pro va fi probabil echipată cu chipseturile A18 Pro, în timp ce iPhone 16 și iPhone 16 Plus ar putea include chipsetul A17. De asemenea, se spune că Apple ar putea integra grafen în locul plăcuțelor de grafit din modelele actuale pentru a îmbunătăți disiparea căldurii și a reduce temperatura dispozitivelor.

La capitolul cameră, modelele iPhone 16 Pro ar putea beneficia de o lentilă ultra-wide de 48 megapixeli îmbunătățită, iar iPhone 16 Pro Max ar putea include o lentilă hibridă avansată pentru camera wide-angle de 48 megapixeli. Se spune că ambele modele vor avea obiective telefoto de 5x, extinzând astfel funcționalitatea care era exclusivă pentru varianta Pro Max.

În privința bateriei, se zvonește că iPhone 16 va avea o baterie mai mare de 3,561mAh, iar iPhone 16 Plus una de 4,006mAh. Detaliile despre bateria modelelor Pro sunt încă necunoscute, dar noul iPhone 16 Pro Max ar putea veni cu o baterie mai mare de 4,676mAh, oferind o autonomie îmbunătățită.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult