Apple testează propriile televizoare inteligente, o lansare în 2013 este improbabilă

20.12.2012
Apple testează propriile televizoare inteligente, o lansare în 2013 este improbabilă

Intrarea Apple pe piaţa televizoarelor, unde accentul se pune din ce în ce mai mult pe partea software şi de conţinut iar cei din Cupertino au ce oferi, este discutată de foarte multă vreme, însă nimic concret nu a ieşit la iveală. Conform unor zvonuri proaspete venite din China, compania testează deja diverse modele.

Sursa anonimă din cadrul Foxconn a declarat că Apple experimentează cu diverse modele de televizoare care au diagonale între 46 şi 55 de inchi. Conform FocusTaiwan, publicaţia pentru care această sursă internă a făcut dezvăluirile, proiectul este însă departe de finalizare, o lansare în cursul anului viitor fiind improbabilă. Acest zvon este însă primul care provine direct din fabricile în care Apple îşi asamblează celebrele produse iPhone şi iPad, ceea ce marchează evoluţia cercetării din domeniul software în cel hardware.

Apple a început să experimenteze cu domeniul Home Cinema acum aproape şase ani, însă Apple TV, chiar dacă este apreciat de unii utilizatori, a rămas doar un echipament pentru entuziaşti iar compania nu s-a ferit să recunoască acest lucru. Un viitor televizor Apple ar permite însă companiei să intre pe un nou front, unde se va întâlni cu rivalii Samsung şi Sony care sunt foarte bine poziţionaţi pe piaţa Smart TV, sau Microsoft, a căror consolă  Xbox 360 este un centru multimedia şi pentru jocuri foarte apreciat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News