Cum arată primele Smart TV-uri de buget de la OnePlus, care până de curând făcea doar telefoane mobile

17.07.2020
Cum arată primele Smart TV-uri de buget de la OnePlus, care până de curând făcea doar telefoane mobile

În toamna anului trecut, OnePlus a lansat primele sale Smart TV-uri, echipate cu panouri premium QLED de la Samsung. În consecință, acestea nu aveau prețuri tocmai accesibile, așa cum brandul își obișnuise clienții până la acel moment. Ei bine, a venit momentul și pentru modele mai accesibile, compania anunțând în India trei modele noi de televizoare, cu dimensiuni, rezoluții și prețuri diferite, dar toate accesibile.

Trebuie menționat de la început, că aceste modele de la OnePlus sunt lansate momentan doar în India. Toate vin echipate cu sistemul de operare Android TV și sunt echipate cu panouri LCD. Acestea fac parte din seriile U și Y de la OnePlus, în timp ce modelele de top lansate anul trecut rămân în gama premium OnePlus Q.

OnePlus TV U Series 55”: un Smart TV 4K de medie

Modelul de top anunțat de OnePlus beneficiază de un panel LCD de 55” cu rezoluție 4K, cu o construcție metalică la exterior. Acesta este foarte subțire și are doar o parte mai groasă în parte de jos, unde sunt integrate componentele electronice. Această parte este acoperită cu fibră de carbon, la fel ca pe modelele OnePlus Q1 55 și 55 Pro cu ecrane QLED.

Panelul are o acuratețe a culorilor ridicată, acoperind 93% din spectrul DCI-P3 și poate afișa conținut HDR în majoritatea formatelor populare: HDR10, HDR10+, Dolby Vision și HLG. Acesta beneficiază și de procesare de imagine avansată, care poate detecta fețele persoanelor de pe ecran și modifica automat anumiți parametri, sau pentru a îmbunătăți calitatea imaginii.

oneplus smart tv u series front

La interior, OnePlus a integrat un chipset MediaTek 5887 quad-core, cu 3 GB memorie RAM și 16 GB spațiu de stocare intern. Difuzoarele stereo de 30W oferă suport pentru tehnologia Dolby Atmos. Televizorul vine alături de o telecomandă inteligentă, care are butoane dedicate pentru Google Assistant, Amazon Prime Video și netflix, pe lângă cele tradiționale de navigație și volum.

OnePlus TV Y Series 43” și 32”: modele Smart TV de bază

Următorul televizor OnePlus pe o treaptă inferioară este OnePlus TV Y1 43. Acesta vine cu un panel Full HD de 43”, care oferă rezoluție Full HD. Toate avantajele de îmbunătățire a imaginii de pe modelul U1 55 sunt prezente și pe acesta, cât și pe Y1 32. Cel mic are doar rezoluție HD, 1.336 x 768 pixeli. Difuzoarele ambelor modele au putere de 20W, dar sunt în continuare compatibile cu Dolby Atmos. La nivel hardware avem însă doar 1 GB memorie RAM și 8 GB stocare internă pe aceste dispozitive.

OnePlus oferă și o platformă software numită Oxygen Play, care poate face recomandări de conținut de pe alte platforme de streaming Precum Netflix și Amazon Prime. Desigur, televizoarele pot fi folosite și alături de aplicația Oxygen Connect, care poate fi instalată pe smartphone.

Cât costă noile televizoare OnePlus

Modelul OnePlus TV U1 55 pornește de la un preț de 49.999 rupii, echivalent cu 670 dolari americani, în timp ce OnePlus TV Y1 43 pornește de la 22.999 rupii, adică 310 dolari. Varianta cu ecran de 32” pornește însă de la 12.999 rupii, adică 175 dolari. Toate modelele sunt deja disponibile în India. OnePlus nu a oferit detalii despre o lansare internațională a gamei sale de televizoare.

sursa: xda-developers

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult