LG şi Samsung vor prezenta primele televizoare UHD curbate de 105″ în cadrul CES 2014

LG şi Samsung vor prezenta primele televizoare UHD curbate de 105

Samsung şi LG, cei mai mari producători de televizoare (în ordinea citată) au anunţat aproape în acelaşi timp că vor prezenta în cadrul CES 2014 primele lor televizoare Ultra HD curbate cu diagonală de 105”. În mod deloc surprinzător, acestea au specificaţii generale similare, detaliile despre panouri, procesoare de imagine sau conectivitate, care le-ar putea diferenţia, nefiind  încă divulgate.

Compania LG oferă deja un televizor OLED curbat cu o diagonală de 77”, însă compania a preferat de data aceasta să folosească un panou LCD. Televizorul LG va oferi un ecran cu o diagonală de 105”, un panou cu rezoluţie UHD de 5120 x 2160 pixeli şi un raport de aspect de 21:9, făcându-l astfel apt pentru redarea perfectă a materialelor cinematografice anamorfice.

Rivalii de la Samsung au anunţat că vor aduce la CES un televizor care va avea aceeaşi diagonală, aceeaşi rezoluţie, acelaşi raport de aspect şi, bineînţeles, un ecran curbat. Faţă de LG, Samsung a oferit câteva detalii generale în plus, afirmând că noul lor televizor va include algoritmi mai buni de optimizare a parametrilor imaginii şi un procesor de imagine care va face o scalare de bună calitate a conţinutului Full HD sau 2K.

Mai multe detalii despre specificaţii şi preţuri vor afla însă în cea de-a doua săptămână a anului viitor, când va avea loc expoziţia CES 2014.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News