Panasonic prezintă noul său Smart TV 4K, compatibil HDMI 2.0

02.10.2013
Panasonic prezintă noul său Smart TV 4K, compatibil HDMI 2.0

Panasonic a lansat primul său Smart TV compatibil HDMI 2.0, capabil să redea conţinut la 60 cadre pe secundă pe un ecran Ultra HD cu diagonală 65 inch. Panasonic Smart VIERA WT600 face astfel un salt important de calitate peste televizoarele compatibile HDMI 1.4, limitate la redarea de conţinut 4K folosind 24 sau 30 cadre pe secundă.

Panasonic Smart VIERA WT600

Pentru a pune în valoare calităţile noului Smart TV, Panasonic a publicat şi un test pe website-ul propriu ce compară modelul Smart VIERA WT600 cu rivalii Sony Bravia X900 şi Samsung 65F9000 cu ecran de 65 inch. Capabil să afişeze de două ori mai multe cadre pe secundă, modelul Smart VIERA WT600 păstrează mai bine claritatea imaginii la redarea scenelor în mişcare, oferind o experienţă de vizionare superioară competitorilor săi. Totuşi, ajutat cu un procesor de imagine performant, modelul rival produs de Samsung nu pare să fie pus în dificultate de televizorul Panasonic compatibil HDMI 2.0, obţinând un nivel de claritate rezonabil în testul de redare video de pe suport BluRay.

Funcţionalitatea Smart TV şi capabilităţile de redare ale televizorului Smart VIERA WT600 au fost demonstrate cu aplicaţia YouTube, folosită pentru vizionarea de secvenţe video la rezoluţie 4K, transmise de pe serverele YouTube comprimate în format H.264.  Camera web retractabilă permite iniţierea de apeluri video, iar web browser-ul compatibil 4K asigură redarea paginilor web folosind rezoluţia nativă a ecranului. Suplimentar, plyerul media integrat poate reda fişiere video 4k stocate pe dispozitive USB flash, sau direct de pe card-uri SD.

Din păcate bunătăţile oferite de Panasonic Smart VIERA WT600 vin cu preţ pe măsură, fixat la suma de 5999 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult