Prima marcă de televizoare care anunță suport pentru Google Stadia și GeForce Now

12.01.2021
Prima marcă de televizoare care anunță suport pentru Google Stadia și GeForce Now
Sursa: LG

Serviciile de streaming de jocuri video Google Stadia și Nvidia GeForce Now vor ajunge pe mai multe modele de televizoare inteligente, începând cu acest an.

Prima companie care a anunțat deja acest lucru este LG. Cele două platforme vor fi suportate de sistemul de operare webOS, iar primele modele de televizoare vor fi disponibile în a doua parte a acestui an. Clienții vor trebui să achiziționeze doar controllerele Stadia pentru a rula jocuri în cloud.

Compania din Coreea de Sud a anunțat, în cadrul evenimentului CES 2021, că va include suport pentru imagine 4K și sunet surround 5.1 pentru abonații la Stadia Pro.

Astfel, cei care vor cumpăra viitoarele modele de televizoare LG vor avea acces instant, prin intermediul Stadia, la jocuri precum Cyberpunk 2077, Assassin’s Creed: Valhalla sau Watch Dogs: Legion. În total, platforma Google oferă peste 130 de titluri, iar unele noi sunt adăugate frecvent.

Citește și: GeForce Now, la un an de la apariție. Cum merge acum serviciul de game streaming de la NVIDIA

În cazul serviciului Nvidia, utilizatorii vor putea face streaming și la jocurile achiziționate din altă parte, precum platformele Steam, Epic Games, GOG sau Ubisoft Connect.

Aplicațiile, Stadia și GeForce Now, nu vor veni preinstalate, ci vor putea fi descărcate din magazinul virtual LG Content Store, în țările în care serviciul de streaming este disponibil. Printre acestea se numără și România.

LG a anunțat și că va actualiza interfața din webOS în acest an. Meniul din partea de jos a ecranului va fi înlocuit de unul care ocupă tot ecranul. Pentru jocuri, sistemul de operare va include o secțiune dedicată, care va oferi acces la cele mai importante setări.

Sursa: LG

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult