Cum poți rula jocuri video pentru PC pe chromebook, inclusiv Fortnite

19.08.2020
Cum poți rula jocuri video pentru PC pe chromebook, inclusiv Fortnite

Utilizatorii de chromebook-uri se pot juca acum pe dispozitive titluri disponibile pe PC, inclusiv Fortnite, prin intermediul platformei cloud GeForce Now.

Cei interesați trebuie să meargă la adresa play.geforcenow.com, iar acolo urmează instrucțiunile. Caracteristicile tehnice minime pentru chromebook-uri sunt: procesor Intel Core M3, grafică Intel HD graphics 600 și 4 GB memorie RAM.

Pentru cea mai bună experiență, este recomandat ca utilizatorii să folosească un mouse. Printre jocurile disponibile – peste 650 de titluri – se numără Fortnite, CreedFall sau World of Tanks.

Experiența în Fortnite depinde de viteza internetului

Avantajul folosirii GeForce Now este că setările jocului pot fi puse pe nivel ridicat chiar dacă utilizatorul folosește un chromebook high-end ca Dell Latitude 7410 Chromebook Enterprise sau unul cu caracteristici mai slabe, precum Lenovo IdeaPad Duet. Este însă nevoie, pentru ca experiența să fie una plăcută, de acces la internet de mare viteză (cel puțin 25 Mbps pentru calitate 1.080p la 60fps).

Serviciul GeForce Now este gratuit, dar sunt disponibile opțiunile Founders (4,99 dolari/lună) și Special Offer (24,95 dolari/șase luni; Founders cu discount).

Contul gratuit permite doar sesiuni de 60 de minute, spre deosebire de șase ore în cazul Founders. După ce timpul expiră, gamerii care nu plătesc trebuie să aștepte din nou la rând pentru a intra într-o sesiune.

Utilizatorii de Steam vor avea în curând posibilitatea, la fel ca cei de PC, să sincronizeze jocuri din biblioteca respectivă cu cea din GeForce Now, prin intermediul serviciului Steam Game Sync.

Sursa: Nvidia

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult