Prima reclamă TV era difuzată acum 75 de ani. O puteţi vedea aici [VIDEO]

04.07.2016
În primii ani ai televiziunii, reclamele erau interzise în noul mediu de comunicare. Însă, pe 1 iulie 1941, un meci de baseball între Brooklyn Dodgers şi Philadelphia Phillies era întrerupt pentru a fi difuzată prima reclamă de televiziune din istorie.
 
Compania care s-a promovat pentru prima dată pe micul ecran a fost Bulova Watch Co. Reclama, de aproximativ 10 secunde, era foarte simplă, mai ales după standardele de mai târziu. Pe ecran a apărut un ceas timp de câteva secunde, iar o voce a spus, pe fundal, cât era ora. În clipul ataşat puteţi vedea o versiune a primei reclame TV în care a fost, însă, schimbat mesajul transmis de voice over cu textul: „America runs on Bulova time”. 
 
Citeşte şi: Iată cum se trimitea un e-mail în 1984 [VIDEO]
 
Se estimează că spotul iniţial a fost văzut de câteva mii de persoane. 
 
 
Prima reclamă pe TV a apărut după ce Federal Communications Commission (FCC) le-a permis, mai devreme în acel an, unor televiziuni să ruleze publicitate. Staţia WNBT din New York a fost prima care a profitat de decizia FCC. 
 
Potrivit AdAge, Bulova a plătit 9 dolari pentru a difuza reclama. Compensând cu inflaţia, este vorba de echivalentul a 150 de dolari în banii de astăzi.
 
Acum, în timpul unui meci important de baseball din SUA, o companie poate ajunge să plătească şi 350.000 de dolari pentru un spot de 30 de secunde. 
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult