Samsung a lansat noile sale televizoare din gama QLED 2020 8K și 4K în România

23.07.2020
Samsung a lansat noile sale televizoare din gama QLED 2020 8K și 4K în România

Samsung a prezentat în mod oficial cele mai noi televizoare QLED din gama 2020 și noile sale modele din seria Lifestyle în România. Este vorba despre televizoare premium, echipate cu cele mai performante capabilități posibile, precum paneluri cu rezoluții 8K și 4K, cât și variante mai speciale, cu design nu tocmai tradițional, care pot fi integrate cu succes în diverse spații, cât și în case sau apartamente spațioase.

Samsung pune un mare accent pe 8K în gama QLED 2020

Televizoarele QLED 2020 de la Samsung sunt cele mai performante modele din gama sa, iar compania lansează de mai mulți ani și modele 8K. Compania prefera însă să ofere un model ultra-exclusivist de acest gen în anii precedenți, însă de anul acesta există trei modele diferite: QLED Q950, QLED800 și QLED Q700. Acestea sunt compatibile cu standardele Asociației 8K, dar și cu CTA 8K Ultra HD Display Definition, ceea ce sugerează că vor afișa rezoluție „8K” adevărată. Acest lucru este interesant, întrucât LG și Samsung au avut în ultimii câțiva ani un conflict pe baza a ce înseamnă 8K.

Desigur, aceste modele vor rămâne în ofertă drept variante „de lux”, scumpe, care nu vor fi accesibile multor dintre posibilii clienți. De asemenea, încă nu avem conținut 8K disponibil pe platformele populare și nici filme în format 8K pe format fizic, precum Blu-Ray. De asemenea, televiziunile încă nici nu transmit în 4K, în afară de câteva la nivel mondial, deci momentan 8K nu are sens pentru utilizatorii de rând.

Gama de televizoare QLED 4K este însă cea care va ajunge cel mai probabil în casele multor utilizatori. Compania se laudă cu modele care pornesc de la diagonale de 43” și care ajung la 85”. Modelele de anul acesta sunt destul de similare cu cele de anul trecut, întrucât deja am atins limitele tehnologiei QLED pentru 4K. Noile variante dispun de tehnologia AI Upscaling pentru a „transforma” în timp real conținutul la rezoluții mai mici în conținut 4K.

The Frame și The Serif sunt cele mai „ciudate” modele

Modelele Lifestyle au fost însă cele mai interesante. The Frame este o gamă de televizoare Samsung care a debutat în urmă cu doar câțiva ani. Acesta are forma unui tablou, cu margini drepte și un ecran de cea mai înaltă calitate de la Samsung. Compania speră ca utilizatorii să afișeze permanent prin intermediul The Frame o operă de artă sau să îl integreze cumva în camera în care este poziționat.â

În cele din urmă, The Serif, este unul dintre cele mai ciudate produse din această gamă de la Samsung. Acesta are un design care în lateral seamănă cu litera „I” cu serife, iar partea de sus este atât de plată și de lată încât poți chiar să așezi ceva pe televizor, ceva ce nu a mai fost posibil încă de pe vremea televizoarelor cu tub catodic.

Spre diferență de televizoarele QLED sau de The Frame, care arată cel mai bine pe un perete, The Serif poate fi poziționat oriunde, datorită carcasei sale exterioare. Samsung spune că toate aceste televizoare sunt acum disponibile în România și multe modele pot fi testate deja în magazinele de specialitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult